Trainers Theo van Lieshout van Rhode (L) en Stephan Hesemans van EVVC (R)
Trainers Theo van Lieshout van Rhode (L) en Stephan Hesemans van EVVC (R) Foto's Peter Kuijpers

Rhode – EVVC onbetwiste topper in 2H, Margriet naar haperend Volharding

Voetbal 878 keer gelezen

Op Sportpark De Neul staan komende zondag alle camera's. Rhode - EVVC is onbetwist de topper van dit weekend in het eerder afgelaste programma van 10 december. Heeswijk treft het stijgende TGG en Erp mag proberen SSS'18 uit Overloon te temmen. Margriet is wellicht voor Volharding-trainer Sjoerd van der Coelen een mooi bruggetje om een serie nederlagen achter zich te laten. In Oss denken ze daar ongetwijfeld anders over.

 Door: Peter Kuijpers

Op 10 december ging het volledige programma eruit. Nederland maakte kennis met het eerste pak sneeuw van deze winter. De replay van dit programma is dus komend weekend. En de weersvoorspelling zien er goed uit. Een topper is Rhode – EVVC zeker. Het slimme Rhode, laag startend met spitsen die allemaal kunnen scoren. Kyron Brus is speciaal en staat meestal waar de bal komt. Hij scoorde uit bij Erp twee maal. Bij EVVC zit het aanvallend ook wel snor. Met onder anderen Pim van der Doelen en natuurlijk Gerwin van der Boom mag je als trainer ook niet klagen. Zondag een onvoorspelbaar duel. Voor EVVC van het grootste belang, na het verlies vorige week bij BVV, in ieder geval niet te verliezen, anders wordt het gat met Rhode elf punten en dat is heel erg veel.

Compleet
Stephan Hesemans trainer van EVVC: "Als er geen rare dingen gebeuren zijn we compleet en klaar voor Rhode. BVV was zeker niet slecht van onze kant. Zeker niet ontevreden over ons spel de tweede helft, dat willen we uit bij Rhode ook weer laten zien."



Sportpark Soetendaal toen nog met gras nu inmiddels voorzien van kunstgras

Volharding - Margriet
Volharding is om het maar op zijn Brabants te zeggen: Effe van de leg. De ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen incasseerde twee duidelijke nederlagen achtereen. Thuis verlies van Prinses Irene en de superderby voor carnaval bij SSS'18 gingen de Vierlingsbekers dan ook met boter en suiker onderuit. Nou raken ze daar in Vierlingsbeek niet zo snel van de kook en is Margriet wellicht een leuke tegenstander om deze slechte curve tot staan te brengen. Bij Margriet zijn de blessures aan het helen. De afgelasting uit bij Venhorst kwam trainer Mark Strik dan ook niet slecht uit. De ontmoeting vorige week met WSC werd met 1-2 verloren. De Ossenaren staan in het rechterrijtje. Winst zou zomaar een sprong naar het linkerrijtje betekenen en komen dan ook gelijk met Volharding.

Helvoirt – Prinses Irene
Dan win je keurig uit bij Volharding met maar liefst 0-3 en speel je een week later 2-2 gelijk tegen het bezoekende en competitie laatste Venhorst. Een tegenvaller zeker alhoewel trainer William van der Steen vond dat één punt Venhorst volkomen toekwam. Zondag een stevige tegenstander voor Prinses Irene. Helvoirt dat matig begon dit seizoen in vergelijk met afgelopen jaren. De week voor carnaval pakten de Helvoirters een puntje bij Heeswijk. Een mooi, maar vooral onvoorspelbaar, duel zondag. Twee aan elkaar gewaagde teams zou zomaar een gelijkspel op kunnen leveren.

Venhorst – WSC
Trainer Joost Janssen krijgt, zo lijkt het, zijn Venhorst piepend en krakend aan de praat. Vorige week een meer dan verdiend punt in Nistelrode bij Prinses Irene. Zondag komt WSC een ploeg waar voetbal een van de sterke punten van het team is. Op de Voskuilen in Venhorst gelden andere wetten. Winst zou de progressie, die in Venhorst aantoonbaar aanwezig is, extra onderstrepen.

Heeswijk – TGG
TGG heeft na een matige start de draad prima opgepakt. En dat weet ook trainer Marc van de Ven: "Zondag tegen de koploper van de tweede periode TGG. Na een moeizame start hebben ze de laatste vier wedstrijden gewonnen, een knappe prestatie. Voor ons is het zaak om punten te pakken om enigszins weg te komen uit de onderste regionen. We zijn nu pas halverwege de competitie en kan dus nog veel gebeuren. Zoals het er nu uitziet zijn we goed de carnaval uitgekomen en hebben we alleen geen beschikking over aanvoerder Tom Sleddens en Camiel van Doorn die geschorst is." De competitie is inderdaad pas op de helft. Dat moet in de tweede helft beter want vorig seizoen gaven 34 punten (DESO en Gestel) nog verplichting tot nacompetitie. Winst is belangrijk want Van de Ven wil na vijf seizoenen niets anders dan zijn team schadevrij aan zijn opvolger Stef Sijbers overdragen.



Trainer André Cornelissen van Erp geeft zijn aanwijzingen

Erp – SSS'18
Voetbal club Erp heeft een chronisch gebrek aan scorend vermogen. Dat weet trainer André Cornelissen, maar voor elke voetballiefhebber en supporter is dit een gegeven. Erp is niet in de omstandigheid de knip te trekken en een spits binnen te lepelen. Bovendien is de club vrij 'katholiek' als het om vergoedingen gaat en dat vraagt alleen maar om respect. De laatste wedstrijd thuis tegen Rhode onderstreepte dit fenomeen zich nog maar eens. Veel balbezit en hele fases waar Erp superieur was aan de koploper. Die deden echter wat Erp naliet: scoren. Heb je dan een speler in je team die zijn kop boven het maaiveld uitsteekt komen hogere clubs en halen zo'n speler op. Yoeri Vissers ging naar Gemert, maar komt nu via Blauw Geel'38 weer terug. Daar staat weer tegenover dat Gemert de talentvolle middenvelder Willem Den Dekker op komt halen, wat voor de club een behoorlijke aderlating is. Deze feiten liggen er het is niet anders. Erp moet punten gaan halen of sprokkelen we zitten tenslotte in de maand die deze metafoor draagt. Nog  geen paniek, dat laatste zeker niet, maar een paar plekken hogerop werkt nu eenmaal rustgevend. Winst op SSS'18 zou daar een leuke bijdrage aan leveren.

Programma tweede klasse H
Volharding-Margriet
Emplina-BVV/Tim-infra-H
Helvoirt-Prinses Irene
Rhode-EVVC
Venhorst-WSC
Heeswijk-TGG
Erp-SSS'18

Stand tweede klasse H
1.Rhode/Van Stiphout 13-34
2.EVVC 12-26
3.Prinse Irene 3-22
4.SSS'18 13-19
5.BVV/Timmermans 13-18
6.Volharding 12-17
7.Emplina 13-17
8.WSC 12-15
9.TGG 11-14
10.Erp 12-14
11.Margriet 12-14
12.Heeswijk 13-14
13.Helvoirt 13-13
14.Venhorst 12-8

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant