Rinke Pennings komt hoog tegen komend tegenstander Vlissingen
Rinke Pennings komt hoog tegen komend tegenstander Vlissingen

Rinke Pennings kijkt uit naar restant competitie: 'Ik ben eindelijk pijnvrij'

Voetbal 479 keer gelezen

UDEN| Rinke Pennings zat voor de winterstop niet altijd zo lekker in zijn vel. De centrale verdediger van UDI'19 had constant last van slepende pijntjes. Pennings: "Mijn teen bleef maar zeuren en dan ga je anders lopen. Hierdoor kreeg ik ook klachten aan de hamstring en knie. Op een gegeven moment ging het echt niet meer, ik was er al veel te lang mee doorgelopen." Nu is echter het zonnetje weer doorgebroken. "Ik ben eindelijk pijnvrij. Tijdens de winterstop, en ook nog bijvoorbeeld de carnavalsdagen, heb ik extra voor mezelf getraind. Dan moet je denken aan krachttraining en dergelijke."

Door: Willy Rooyakkers

Dit is nu voor de voetballer uit Den Bosch zijn tweede jaar op Parkzicht. Hij zegt het goed naar zijn zin te hebben. "UDI'19 is een fantastische club. Veel fijnere clubs zul je niet vinden denk ik. Alles is perfect geregeld en ook de jongens in het team zijn prima." Hij staat dan ook zeker open voor een langer verblijf. "Ik heb onlangs al een eerste positief gesprek gehad waar vertrouwen en ambitie uit sprak." Dus het is zeker dat hij gaat blijven? "Nou we moeten natuurlijk nog wel wat bespreken over een en ander. We zullen zien."  Hebben andere clubs al bij hem aangeklopt ondertussen? "Je weet hoe het gaat, dit is weer de periode daarvoor. Ik heb het echter op zich enorm goed naar mijn zin hier." Het vertrek van trainer Bert Ruijsch speelt geen rol? "Ik heb altijd een erg goede band gehad met Bert, ik kan fijn met hem opschieten. Dat wil echter niet zeggen dat ik niet graag ook met een andere trainer wil werken."

Restant
Rinke Pennings is inmiddels 24 jaar en speelde in de opleiding bij PSV onder meer met Memphis Depay en Jurgen Locadia lange tijd in hetzelfde team. "De beste was Zakaria Labyad, die kon werkelijk alles. Ik heb een mooie tijd gehad, daar kijk ik met veel genoegen op terug. Natuurlijk is het jammer dat ik geen prof ben geworden maar het is gelopen zoals het is gelopen. Terugkijken heeft geen zin." Dit jaar hoopt hij zijn studie Small Business af te ronden. "Ik ben nu nog officieel student maar ga binnenkort wel ergens alvast wat werken. Ondertussen voetbal ik met veel plezier bij UDI'19." Hij beseft terdege dat het beter moet qua prestaties maar de redenen zijn bekend. "We hebben veel blessures gehad, dat moet je niet uitvlakken. Als iedereen fit is moeten we bij de eerste vier kunnen spelen, minimaal. We waren goed bezig na Gemert-uit maar toen speelden we weer gelijk tegen Baronie. Dat was een mindere dag van ons maar dat doet niets af aan het feit dat er momenteel een positief gevoel in de groep zit. Hopelijk kunnen we dat zondag in Vlissingen weer laten zien."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant