Afbeelding

Makerswerkplaats heeft als motto: ontdekken door te maken

Kunst en cultuur 648 keer gelezen

VEGHEL | Ideeën ontstaan als je met materialen aan de slag gaat. Door te experimenteren met verschillende technieken en materialen, ontdek je hoé je iets gaat maken. Dat is de gedachte achter de nieuwe Makerswerkplaats op de CHV Noordkade in Veghel. Na twee mooie jaren heeft Kreatech afgelopen december door omstandigheden haar deuren moeten sluiten. Vanaf 28 maart bouwt Phoenix Cultuur, in de geest en met de ervaringen van Kreatech, aan een nieuwe Makerswerkplaats powered by Kreatech.

In de Makerswerkplaats worden kinderen gestimuleerd om ideeën uit te voeren en iets te leren maken. Er zijn verschillende thema's, waarbij de combi van creativiteit en techniek belangrijk zijn. Er wordt kennisgemaakt met meerdere gereedschappen en materialen, van plastic, papier, hout en metaal. Belangrijke ingrediënten zijn de grote variëteit aan gereedschappen, een werkplaats en diverse technieken. Kinderen gaan spelenderwijs ervaren dat 'maken' waardevol is. Ze ontdekken oude én moderne technieken zoals timmeren, solderen, zeefdrukken, fotograferen, 3D ontwerpen, 3D printen, robotica (robots bouwen met elektronica) en nieuwe media zoals Virtual Reality.

Het thema waarmee de Makerswerkplaats van start gaat is 'Waterland'. Tijdens de eerste bijeenkomst worden VR-brillen gezaagd. Met ambachtelijk met houtwerk, lenzen, boutjes en moertjes en een 3D-app van een onderwaterlandschap op de mobiel. Er worden ook waterwezens geconstrueerd die kunnen lopen of drijven op water. Vooraf wordt onderzocht hoe mobiele creaties kunnen bewegen op luchtdruk, warmte of elektriciteit. Natuurlijk is er volop aandacht voor de vormgeving. De professionals van Phoenix Cultuur die in toerbeurt samen met vrijwilligers de kinderen helpen en begeleiden komen uit de media, kunsten, techniek en design.
De Makerswerkplaats powered by KreaTech start vanaf 28 maart, elke woensdagmiddag. Op www.phoenixcultuur.nl kunnen kinderen zich inschrijven voor twaalf bijeenkomsten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant