Afbeelding

Reis door de tijd van Pink Floyd

Kunst en cultuur 952 keer gelezen

VEGHEL | Een eerbetoon aan Pink Floyd, ga er maar aan staan. Alles aan deze legendarische Britse band is groots, meeslepend, raakt gevoelige snaren en prikkelt de geest en alle zintuigen. Het Pink Floyd Project gaat de uitdaging aan. Eén van de zangers van het project is voormalig Vandenberg-zanger Bert Heerink (65): "We probeerden de sound van Pink Floyd echt te pakken en dat is gelukt." Op woensdag 21 februari staat het gezelschap op de planken in De Blauwe Kei in Veghel.

Waarom doe je mee aan het Pink Floyd Project?
Bert: "Ze hebben me gevraagd. Binnenkort sta ik 50 jaar op het podium en ik denk dat ze van mijn ruime ervaring gebruik wilden maken. Daar komt bij: ik zing de nummers met het vuur zoals ook Roger Waters dat deed en doet. Met passie stort ik me op nummers als Comfortably Numb, In the flesh, Another brick in the wall en Pigs on the wing."

Volg je Pink Floyd al vanaf het begin?
Bert: "De band loopt als een rode draad door mijn leven. Na het geweld van The Beatles en The Stones overviel me in 1964 plots het nummer Arnold Layne. Het fascineerde me in hoge mate. Sindsdien volg ik ze een beetje, en mijn aandacht nam een enorme toevlucht met het album A Momentary lapse of reason. Wat een geweldig album is dat zeg!"

Pink Floyd schreef een groot repertoire bij elkaar. Hoe is er gekozen uit al die nummers?
Bert: "Dat viel nog niet mee, maar het is een reis door de tijd van hun repertoire. Alle periodes komen voorbij. En het zijn nummers die iedere Pink Floyd-fan kent. Nummers die stuk voor stuk tot de verbeelding spreken. Inclusief alle pompeuze geluiden en breekbare stiltes."

Wat kan het publiek verwachten tijdens de concerten?
Bert: "Een avond wegdromen  langs het tijdloze oeuvre van Pink Floyd. Ditmaal als 'Acoustic echoes'  met bijzondere en uitgeklede, akoestische versies van het Pink Floyd-repertoire."

Er bestaan meer tributes aan Pink Floyd. Waarin maken jullie het verschil?
Bert (zonder een spoor van opschepperij): "Wij zijn het beste eerbetoon. Alles klopt aan onze act. Het is een ware belevenis door een vreemd muzikaal omniversum. Een andere wereld waar alle stijlen van Pink Floyd, waaronder blues, klassiek, country, folk, bij elkaar komen."

Verwacht je louter Pink Floyd-fans in de zalen?
Bert: "Nee hoor, ik denk dat de concerten geschikt zijn voor een breed publiek, zowel jongeren als ouderen. Er valt zo veel te zien en horen. Ik vind het Pink Floyd Project alle eer doen aan de echte band. In alles. Ik nodig iedereen uit om erbij te zijn."

Meer informatie en tickets? www.pinkfloydproject.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant