Marco Benneheij, trainer van Achilles Reek.

4G: Achilles Reek aan kop, drie clubs bezetten tweede plek, dure nederlaag Herpinia

Voetbal 446 keer gelezen

Het liefst wil trainer Marco Benneheij deze weken niet teveel reageren richting de pers. Zijn ploeg is namelijk een verrassende titelkandidaat in de vierde klasse G en na vandaag zelfs koploper in de vierde klasse G. Dankzij treffers van Noah van Deijen (1-0), Mathijs van de Steen (2-1) en Luuk Janssen werd Heijen met 3-1 aan de kant gezet. Heel veel zegt de koppositie van Achilles Reek niet. De mannen van Marco Benneheij hebben namelijk veertien wedstrijden gespeeld en runner-ups Constantia, SDDL en Ulysses wedstrijd(en) minder.

Constantia heeft volgens diverse trainers de beste selectie in de vierde klasse G. De ploeg uit Wanroij deed vandaag in ieder geval wat er gevraagd werd: winnen bij OKSV: 1-3. Volgens OKSV-trainer Peter van Orsouw was Constantia een maatje te groot, al kregen beide ploegen in de eerste tien minuten een goede kans. Na 18 minuten straften de bezoekers verkeerd uitverdedigen af en twee minuten later was het 0-2 dankzij een vrije trap van zo'n dertig meter. Vijf voor minuten voor rust bracht Niek Selten echter de spanning terug in de wedstrijd met een rake vrije trap. "In de tweede helft kregen we een kopkans, maar daarna was het veel tegenhouden. We kwamen niet meer onder de druk uit en konden voorin de bal niet vasthouden." In de 66ste minuut besliste Constantia de wedstrijd: 1-3.

SES - Ulysses 0-0
Ulysses heeft net als Constantia 25 punten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. De Megenaren slaagden er zondagmiddag niet in om te winnen van SES: 0-0. "We hebben het naar behoren gedaan", concludeerde Ulysses-trainer Sander Janssen. "Door ziekte misten we drie basisspelers en andere jongens hebben dit keurig opgevangen. Over de gehele wedstrijd gezien had SES een overwicht, alleen verzuimden wij in de laatste minuut de 0-1 te maken. De keeper was al gepasseerd, maar de bal ging er niet in."

Herpinia - HBV 0-3
De verrassendste uitslag vond plaats bij Herpinia tegen HBV. De Beerse ploeg won met 0-3. De doelpunten van Jeroen van Sonsbeek (twee) en Siem ten Haaf werden voor rust gemaakt. In de tweede helft gebeurde er vervolgens weinig. Herpinia-trainer Frank Kusters: "We speelden een slechte eerste helft. Niet fel genoeg en duels werden verloren. We misten een paar belangrijke spelers, maar dat is geen excuus. Duur puntenverlies vandaag."

DSV - Juliana Mill 5-1
Juliana Mill had niets in te brengen tegen DSV. Met rust stond de thuisploeg al met 2-0 voor dankzij goals van Laurens Willems en Stijn van den Broek. In de 71ste minuut werd het weer spannend toen Berry van Krijl een penalty benutte. In de laatste tien minuten bepaalden Stijn van den Broek (twee) en Sjors Cornelissen de stand op 5-1.