Spelmoment uit Venhorst - WSC
Spelmoment uit Venhorst - WSC Foto's: Eric Elbers

Rhode wint met duidelijke cijfers van EVVC, Heeswijk pakt eindelijk weer eens winst

Voetbal 3.482 keer gelezen

De uitslag Rhode – EVVC laat niets aan duidelijkheid over. Met de 3-0 winst lijkt de ploeg zo de eerste klasse binnen te stomen. Wie gaat ze stoppen? Mooie zege van Prinses Irene in Helvoirt . Puntje voor Erp in het duel met SSS'18 maar daar had meer in gezeten.

Rhode was vanmiddag op De Neul in Sint Oedenrode de betere ploeg. Daar waren het vriend en vijand roerend met elkaar eens. Al in de vijfde minuut ging de bal op de stip. Kyron Brus werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald en ging de bal op de elf meter stip. Daan van Dinten is daar voor opgeleid en pegelde de 1-0 binnen. Trainer Theo van Lieshout: "Dan is EVVC aan zet. Maar wij gingen daar niet goed mee om. We werden wat slordig en dat vertaalde zich in het spel. EVVC had ook met tijden het initiatief." Na rust werd het al snel 2-0. Mart Krusemann onderschepte en stuurde Koen van der Zanden weg die scoorde. Bij EVVC zakte het spel weg en speelde door twee maal geel in ondertal. Twee minuten voor tijd was het Mark van der Zanden die de 3-0 eindstand bepaalde.

Balbezit
Trainer Stephan Hesemans van EVVC: "Vandaag terecht verloren. Na een paar minuten  al een penalty tegen na een goede individuele actie van Kyron Brus uit een counter na eenvoudig balverlies van ons. Dit eenvoudige balverlies bleef ons de hele wedstrijd parten spelen. Rhode hoefde niet en wilde ook niet, wij wilde wel maar waren ondermaats in balbezit. We creëerde wel wat kansen, de grootste was voor Rob van dijk toen hij achter het standbeen na een voorzet van Gerwin de 1-1 leek te maken, helaas net voorlangs."

Volharding – Margriet 2-2
Tweedeklasser Volharding is aan de beterende hand. In het thuisduel tegen het gedecimeerde Margriet uit Oss opende de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen matig maar herstelde het zich van een 0-2 achterstand. Tegen tien Ossenaren bleef Volharding na de pauze op 2-2 steken. De Bekenaren openden matig en keken na ruim een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Uit een ingestudeerde corner opende Kay van de Haterd de score in de twaalfde minuut. Vier minuten later was het Joey Schuurmans die de Osse voorsprong verdubbelde. Trainer Van der Coelen droeg zijn ploeg op vroeger te storen, en dat wierp zijn vruchten af. Joep Beurskens veroverde de bal op een Osse verdediger waarna Lars van der Camp de Volharding speler binnen de beruchte lijnen vloerde. Het kostte Van der Camp een rode kaart en Margriet een tegentreffer. Joep Beurskens schoot de penalty binnen: 1-2. Toen Volharding op slag van rust via Rick Tissen op 2-2 kwam zag de thuisclub een interessante tweede helft tegemoet. "We speelden echt wel beter dan we de laatste wedstrijden deden maar toch lag het tempo nog te laag. Bovendien misten we wat kansen op de overwinning."

Erp – SSS'18 1-1
Het begint een 'non ending strory' te worden: scoren. Het is een euvel wat de ploeg overkomt. Tegen het bezoekende SSS'18 uit Overloon kwam dat weer eens schrijnend naar boven. Erp nam de eerste tien minuten het initiatief en schiep zich kansen. Later in de eerste helft stabiliseerde het duel. Na rust werd Erp sterker en kwam de voorsprong via Willem den Dekker. De jongeling die naar Gemert verkast deed dat met een fraai doelpunt. De vreugde was echter maar van korte duur. Vijf minuten later lag de bal alweer achter Erp keeper Kevin van de Laar toen Koen Voesten de zaken weer gelijk trok. Trainer André Cornelissen: "Echt Kevin van de Laar onze keeper heeft na rust maar een bal op goal gehad. We waren heer en meester, maar het wordt het oude liedje. Het is echt jammer dat dit ons steeds, we voetballen verder prima opbreekt."  Aldus een grieperige oefenmeester van Erp.

Thijs van Sleeuwen maakt gelijk voor Venhorst - WSC  (Foto; Eric Elbers)

Venhorst – WSC 1-1
WSC begon in Venhorst met een 4-4-2 formatie. Trainer Joost Janssen: "Dit verraste ons we dachten zeker dat ze 4-3-3 zouden spelen. Wij zijn voor rust al met twee spitsen gaan spelen." WSC kwam op De Voskuilen met 0-1 voor, maar Venhorst maakte op slag van rust gelijk door Thijs van Sleeuwen die met een slim 'steekje' voor de Waalwijkse keeper werd geparkeerd. De tweede helft was voor de thuisclub Venhorst. De grootste kans was er nog voor Mike van Grinsven, maar zijn inzet ging tot ontzetting van velen, voorlangs."

Helvoirt – Prinses Irene 2-3
Een nipte overwinning, maar de vreugde was er niet te minder om bij de ploeg uit Nistelrode. Wibe van Rooy zou zich onderscheiden als de belangrijkste man. Al in de tiende minuut joeg hij de bal achter de Helvoirtse doelman. De bezoekers zakten wat in en Helvoirt liet zich onmiddellijk gelden. In de 25e minuut werd het 1-1 en acht minuten later koesterde de ploeg een voorsprong. Ralf van den Boogaart trok echter op slag van rust de stand gelijk met een streep in de hoek buiten bereik van de doelman. De Veghelaar haalde een dikke voldoende vandaag in Helvoirt. Na rust kwamen de bezoekers in de 60e minuut op voorsprong door Van Rooy met zijn tweede van die dag. Prinses Irene kreeg het met fase zwaar met een op de gelijkmaker jagend Helvoirt. Twee minuten voor het reguliere speeleinde raakte Helvoirt de lat, maar het bleef 2-3 en schreven de Oranjemannen drie punten bij.

Vreugde bij een Heeswijkse treffer (Foto Hans Heesakkers)

Heeswijk – TGG 4-1
De koploper in de 2e periode TGG uit Den Bosch kwam met 12 punten uit de laatste 4 duels op bezoek op sportpark De Balledonk in Heeswijk. De ploeg van trainer Marc van de Ven liet er vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Van Dalen echter geen twijfel over bestaan, wie er drie punten ging behalen. Heeswijk was feller, sterker en scherp voor de goal, zodat de 4-1 eindstand terecht was. Pieter Verbruggen, Dylan Davies en Wouter van Dijke (2x) scoorden voor de blauw-witten. Door deze zege stijgen de Heeswijkers weer iets op de ranglijst, waarin de middenmoot dicht op elkaar blijft staan. Volgende week mag Marc van de Ven met zijn team op bezoek bij koploper Rhode.