Afbeelding

Veghelse kruisboogschutters op de eerste plaats

Algemeen 721 keer gelezen

VEGHEL | In de regionale kruisboogwedstrijden zijn zondag in Nuland twee eerste prijzen behaald door Veghelse schutters van het Sint Barbara Gilde. Het zijn Gertjan Centen in de C-klasse en Moreno Geurden in de jeugdklasse. René Moïze de Chateleux had een mooie derde plaats. Gertjan Centen gaat nu door in de B-klasse en ontmoet daar schutters die net als hij hun sporen al hebben verdiend.

Tientallen schutters uit dertien Gilden deden mee aan deze wedstrijden. De competitie wordt éénmaal per jaar georganiseerd door de schietcommissie van de Hoge Schuts in de regio Oost-Brabant in plaatsen zoals Heeswijk, Maren-Kessel, Vorstenbosch, Erp en Veghel.
Van oudsher schieten schuttersgilden met bogen en geweer. Toch was bij het Veghelse gilde het alweer een tijd geleden dat er met een groep van een tiental tegelijk werd mee geschoten in de competitie.
De interne zomercompetitie van het Veghelse Gilde bestaat nu uit kruisboogschieten en geweerschieten. De regionale wedstrijden met het geweer worden een volgende uitdaging.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant