Voor zestiende keer Eerdse Bergen ATB-tocht

Sport 389 keer gelezen

Seniorenbingo

VEGHEL | Wijkvereniging De Spil houdt op zondag 25 februari weer een seniorenbingo (50+) in haar wijkgebouw aan de Bunders 5 in Veghel. Geïnteresseerden zijn welkom van 14.00 uur tot 16.30 uur. Bingokaarten voor leden kosten drie en voor niet-leden vier euro. Extra kaarten voor de hoofdronde kosten slechts één euro. De zaal is open vanaf 13.00 uur en de toegang is gratis.


Veldtoertocht

EERDE | Supportersvereniging 'De Eerdse Renners' houdt op zondag 25 februari voor de zestiende keer De Eerdse Bergen ATB-tocht.
Deze veldtoertocht, geschikt voor ATB-rijders is in goede samenwerking met de Gemeente Meierijstad en Staatsbosbeheer uitgezet in de omgeving van Eerde en zal onder meer voeren door de natuurgebied De Eerdse Bergen. Deze tocht is ideaal als voorbereiding op het nieuwe toerseizoen op de weg. Inschrijven kan tussen 8.30 en 10.00 uur in Gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Er kan gekozen worden uit 30 of 45 kilometer. Inschrijfkosten zijn drie euro voor leden van de Nederlandse Toer Fiets Unie en voor niet-leden vier euro. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om in te schrijven met scan and go. Op de pauzeplaats zijn diverse versnaperingen te verkrijgen. Na afloop bestaat er de mogelijkheid om de fietsen af te spuiten. Meer informatie: 0413-365917.


Weg van zelfcompassie

HEESWIJK-DINTHER | Zelfcompassie is een belangrijke peiler voor wie gelukkig wil leven. Wetenschappelijk onderzoek toont hoe zelfcompassie je veerkracht, optimisme, doorzettingsvermogen, welbevinden en empathie verhoogt en samengaat met een betere gezondheid. Op zondag 25 februari geeft David Dewulf een lezing in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. De lezing begint om 14.00 uur en de kosten zijn 15 euro. Reserveren via: activiteiten@bernemedia.com.


Johnny Cash

VEGHEL | De Johnny Cash is op vrijdag 9 maart te zien in de Blauwe Kei in Veghel. Het concert begint om 20.15 uur en de kosten zijn 29 euro. Johnny Cash overleed in 2003 en wordt gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse singer-songwriters van de twintigste eeuw. The Johnny Cash roadshow eert zijn bijzondere muziekcarrière aan de hand van alle hitsongs, beelden en verhalen. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.blauwekei.nl.


Ierse Folk

VEGHEL | In de Broederkapel in Veghel wordt er op vrijdag 23 februari weer een Ierse Folk Sessie gehouden. Houd je van Ierse muziek? Bespeel je een passend instrument? Zing of dans je graag? Dan ben je van harte welkom om je steentje bij te komen dragen aan deze avond. De toegang is gratis en iedereen is welkom.
De avond begint om 19.30 uur en eindigt rond 23.00 uur. Meer info via: henkgebert@kpnmail.nl of 0610715310.


Vrij Bridgen

VEGHEL | In wijkgebouw de Zeven Eiken is er elke donderdagmiddag en zondagmiddag de mogelijkheid om vrij te komen bridgen. Iedereen van welk niveau dan ook kan er terecht.
Inschrijven tot 13.15 uur. Aanvang drive om 13.30 .Er wordt gespeeld in zes rondes van vier spellen. De kosten bedragen 2.50 euro.
Na afloop wordt direct de uitslag bekend gemaakt. Mocht je geen partner hebben, laat dat even weten aan de wedstrijdleiding. Zij proberen dan iemand te zoeken.
Voor meer informatie neem contact op met: 0413-365849 of 0633725576.


Olie-dag

HEESWIJK-DINTHER | De molenaars/olieslagers van De Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther geven zondag 25 februari van 10.00 uur tot 17.00 uur een demonstratie van het slaan van olie uit noten en/of zaden. In het Bezoekerscentrum is een proeverij van stamppotten waarin walnotenolie verwerkt is. Er worden oliebollen gebakken en je kunt onder andere zien hoe zeep wordt gemaakt. De entree is gratis.


Mysterie van de melkrobots

VEGHEL | De film Het Mysterie van de Melkrobots is op zaterdagmiddag 24 februari om 15.00 te zien en op dinsdagavond 27 februari om 20.15 uur. Beide keren in de Service Bioscoop Industry op de Noordkade in Veghel. Het Mysterie van de Melkrobots is een documentaire over kwetsbaarheid van de moderne boer. De koeien van boer Johan van Rijthoven willen zich niet laten melken door de nieuwe melkrobots. De boer gaat de juridische strijd aan met de makers van de robots, maar komt voor grote problemen te staan. Kaarten zijn te koop op: www.industrybioscoop.nl.


Disco- en Funkparty

UDEN | Spiegelbollen, verlichte dansvloer, lasers, go-go girls en boy en grote video-schermen zuigen zaterdagavond 3 maart de bezoekers mee in de tijd van toen. De video-dj's John de Visser en Roland de Winter nemen het publiek mee naar de disco- en funkmuziek uit de jaren 70 en 80. Videoclips uit de tijd van TopPop, synchroon met het geluid, laten de aanwezigen direct de sfeer en herkenning van toen beleven. De tot discotheek omgebouwde evenementenhal van De Pul in Uden gaat open om 21.00 uur. Tickets kosten 10 euro via de site van De Pul. Kaarten aan de kassa bedragen 12.50 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant