Theo Adriaanse met zijn verzameling psaligrafie.
Theo Adriaanse met zijn verzameling psaligrafie.

Verzameling psaligrafie op de ruilbeurs in Eerde

Algemeen 948 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' organiseert op zondag 25 februari een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Theo Adriaanse uit Oosterhout een tentoonstelling met zijn verzameling psaligrafie.

Al ongeveer 22 jaar verzamelt Theo Adriaanse zandlopers. Hij verzamelt niet alleen de zandlopers zelf maar ook allerlei items en afbeeldingen met een zandloper erbij. Op zijn zoektocht naar zandlopers kwam hij ook prenten tegen van papierknipkunst met zandlopers erop. Psaligrafie is een duur woord voor schaar- of papierknipkunst. Al snel had hij diverse prenten met een zandloper erop. Hij vond de afbeeldingen zo mooi dat hij ook papierknipkunst met andere voorstellingen is gaan verzamelen. Vroeger werden op markten of kermissen silhouetten geknipt als aandenken aan het bezoek. Theo heeft hele oude knipsels in zijn verzameling, maar ook nieuwe. Bijvoorbeeld een knipsel gemaakt voor een bezoek aan Disneyland Parijs.

Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen zoals ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels en speelkaarten.

Kom een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Kijk voor meer informatie op: www.verzamelbeurseerde.nl. De verzamelaarsbeurs is te bezoeken op zondag 25 februari van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. De entree bedraagt 1.50 euro voor volwassenen, voor kinderen is de toegang gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant