Harry Vermeulen is de nieuwe directeur van de Blauwe Kei en Stichting Cultuurfabriek.
Harry Vermeulen is de nieuwe directeur van de Blauwe Kei en Stichting Cultuurfabriek.

Nieuwe directeur De Blauwe Kei en directievoorzitter Cultuurfabriek Noordkade

Kunst en cultuur 2.575 keer gelezen

VEGHEL | Harry Vermeulen (56) is per 1 juni benoemd als directeur van Theater de Blauwe Kei en directievoorzitter van Cultuurfabriek Noordkade in Veghel. Hij volgt in deze functie Hans Kraaijeveld op die ruim een half jaar als interim-directeur actief was in deze functie.

Harry Vermeulen woont met zijn echtgenote al vele jaren in Veghel. Hij is sinds 2007 directeur van het Theater aan de Parade in Den Bosch. Daarvoor was hij elf jaar directeur van Theater De Leest in Waalwijk. Hij startte zijn loopbaan als theaterdirecteur in 1990 bij Theater De Blauwe Kei in Veghel, waar hij zes jaar werkzaam was. Harry Vermeulen is bedrijfskundige en studeerde aan de Erasmus Universiteit en de Hogere Hotelschool in Den Haag.

Theater De Blauwe Kei én Stichting Cultuurfabriek Noordkade
Recent is Theater De Blauwe Kei verhuisd van het Stadhuisplein naar de Noordkade en tevens bestuurlijk ondergebracht in de Stichting Cultuurfabriek Noordkade. De nieuwe directeur is verantwoordelijk voor het culturele en commerciële succes van De Blauwe Kei en de operationele aansturing daarvan.

Samenwerking
Als directievoorzitter van Cultuurfabriek Noordkade heeft hij een verantwoordelijkheid ten aanzien van de integrale samenwerking en synergie van alle culturele activiteiten op de Noordkade en voert hij de regie bij de uitvoering van het strategisch beleidsplan van de Stichting Cultuurfabriek Noordkade. Daarnaast is hij het eerste aanspreekpunt voor het bestuur en tevens vertegenwoordiger namens de Cultuurfabriek naar stakeholders als de gemeente, de provincie, het bedrijfsleven, de verhuurder, sponsoren en andere (commerciële) partijen op de Noordkade.

Energie
"Aan de Veghelse Noordkade is een unieke ontwikkeling gaande waarbij cultuur en food samen een totaal nieuwe belevingswereld vormen. Dit concept heeft in mijn ogen enorme mogelijkheden en als je op de Noordkade rondloopt voel je ook de energie en de 'bruis'. Ik vind dat erg inspirerend en ik kijk er dan ook zeer naar uit daaraan, samen met vele betrokkenen, mijn bijdrage te kunnen leveren", vertelt Harry over zijn benoeming.

Mooie uitdagingen
Het bestuur van Stichting Cultuurfabriek Noordkade is erg blij Harry te mogen verwelkomen. "Hij past gezien zijn ervaring en deskundigheid naadloos in de structuur van de organisatie. Wij menen met Harry de beste kandidaat te hebben gevonden die de mooie uitdagingen waar de Noordkade voor staat verder gestalte gaat geven. Wij wensen hem alle succes", aldus Martien van den Hoven, voorzitter van Stichting Cultuurfabriek Noordkade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant