Blauw Geel'38 sloeg in slotfase toe
Blauw Geel'38 sloeg in slotfase toe Foto's: Gerard Beekmans

Blauw Geel'38/Jumbo ontsnapt bij HSC'21 aan nederlaag

Voetbal 2.023 keer gelezen

HAAKSBERGEN – Er zullen maar weinig Veghelse getrouwen geweest zijn die tien minuten voor het eindsignaal nog geloofde in winst of een gelijk spel. Blauw Geel'38 keek toen tegen een 2-0 achterstand aan. Echter een wonder geschiede. Mustafa Guler, Alexander Mols en Sten van Vessem bogen de stand om na een 2-3 winst.

Blauw Geel'38 bakte er de eerst helft in Haaksbergen weinig van. De linies lagen te ver uiteen, duels werden niet gewonnen en de tweede bal was steevast voor HSC'21. De Veghelaren miste pure handelingssnelheid bij balbezit. Trainer Niels van Casteren sprak zelfs van een grote wanvertoning. Na een half uur spelen kopte Dekkers uit een corner de 1-0 binnen. Een te accepteren treffer voor de fris en fruitig spelende Haaksbergers die dankbaar gebruik maakten van de ruimte die de ploeg kreeg. Blauw Geel'38  is in de eerste helft amper voor het doel geweest van HSC'21 dat zelf overigens, ondanks dat ze beter waren, zich amper kansen kon creëren.

Oorlog
Na rust kopte tot overmaat van ramp kopte Alexander Mols de bal achter Brahim Zaari wat 2-0 betekende. In de rust waren Sjaak Egmond en Martijn van Loon in de kleedkamer achtergebleven. Voor hen kwamen Danny Verbakel en Sten van Vessem. Van Casteren bracht twintig minuten voor tijd  Emiel van der Sanden voor verdediger Martijn van Loon. Van der Sanden ging rechtsbuiten spelen en Sander Egmond ging terug naar de halflinie.  Blauw Geel'38 speelde inmiddels 3-3-4 met vier aanvallers. Van Casteren: "Sander stond rechts buiten, maar daar heb ik Emiel van der Sanden voor ingebracht die op rechts ging spelen en Sander liet zich terugzakken naar het middenveld. Edwin Huibers heb ik geruild voor Emiel. We moesten oorlog gaan maken. We kwamen nu in ieder geval voor hun doel. Het gevaar is dan weer dat je in het mes loopt van HSC'21. Ze kregen twee kansen, een maal schoten ze over en een maal redde Brahim Zaari."

Krankzinnige wedstrijd
Het sprookje kreeg pas in de slotfase zijn happy end. Van Casteren vervolgt: "In de 83e viel ons eerste doelpunt. Mustafa Guler schoot een afgeslagen aanval binnen." Dan komt de fase pompen of verzuipen waar HSC'21 het moeilijk mee kreeg. In de 88e minuut parkeerde Joey Hellstern Mols vrij voor de doelman wat 2-2 betekende. In de 93e minuut krijgen we twee corners achter elkaar en bij de laatste kopt Erik van Loon de bal door waar Sten van Vessem hem tegen de touwen kopte. De scheidsrechter floot meteen af en dan win je alsnog." Een bijzondere en krankzinnige wedstrijd die voor de derde maal achtereen binnen twee weken opnieuw drie punten opleverde."

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Edwin Huibers (68. Emiel van der Sanden), Desley Schilders, Martijn van Loon (46. Sten van Vessem), Erik van Loon, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Joey Hellstern, Alexander Mols, Sjaak Egmond (46. Danny Verbakel), Sander Egmond