Jerin van de Rakt R) spring hoog op
Jerin van de Rakt R) spring hoog op Foto's Peter Kuijpers
+audio

Margriet kan barslechte eerste helft niet meer repareren, Volharding herstelt via Erp

Voetbal 3.130 keer gelezen

OSS | Een wedstrijd heeft altijd twee helften. Die van de wedstrijd Margriet – Prinses Irene hadden een levensgroot verschil. De bezoekers uit Nistelrode koesterde na 45 minuten een riante 0-3 voorsprong tegen een mak Margriet. Na rust leken twee treffers binnen vijf minuten van de Ossenaren een ommekeer te brengen. Dat bleef uit en gingen de punten mee naar Nistelrode.

Het was onmenselijk koud op de Amstelhoef. Een snerpende poolwind maakte het verblijf niet echt aangenaam. Trainer Mark Strik had opnieuw veel afwezigen. Het kleeft een beetje aan Margriet waar Joey Schuurmans weer is teruggekeerd in de basis elf van de Ossenaren. Maar Jorn van Bakel (verdraaide knie) en Kevin Korsten bleven samen met de geschorste Danny van Aragon en Lars van de Kamp buiten het team. Bij Prinses Irene stond zoon van het dorp Tim van den Brand buiten de basiself.

Rolf van den Boogaart neemt een hoekschop.

Simpel
Prinses Irene begon sterk in Oss waar Margriet zich als brave schoothondjes toekeken. De voorwaartsen uit Nistelrode moeten zich daar wellicht over verbaasd hebben. Al in de derde minuut konden verkleumde armen uit Nistelrode de lucht in. Uit een voorzet van de sterk spelende Martijn van Vught kon Jeroen Bekkers aan de tweede paal frank en vrij inkoppen. Vier minuten later was het opnieuw raak. Van Vught zette Teun van Grunsven simpel opzij en scoorde beheerst 0-2. Margriet zette daar weinig tegenover. De Ossenaren kregen voor rust slechts één reële kans die door Schuurmans werd naast geschoten. Het nekschot leek te komen toen Rolf van den Boogaart die op de rand van buitenspel (was het absoluut niet) door mocht op Margriet doelman Dennis van Ballegooy. De Osse doelman die aan geen enkel doelpunt schuld had was kansloos op de inzet van de Veghelaar: 0-3.

Wibe van Rooij blijft Arne Dekkers (R) voor

Poeier
In het verhaal van Margriet trainer Mark Strik tijdens de rust zal geen woord Spaans hebben gezeten. Helpen deed het hoe dan ook wel. Margriet ging eigenlijk voetballen wat het in de eerste helft totaal verzaakte. Bij Margriet was inmiddels Mounir al Mansouri vervangen door de snelle Jessie van de Kamp die aanvallend op links ging spelen. In de 58e minuut verkeek keeper Stef van Venrooy zich op een hoge voorzet van Bas Bressers. De bal zweefde gedragen door de wind over een ieder heen inclusief de vertwijfeld graaiende Prinses Irene doelman. Nadat het twee minuten later 2-3 werd door een poeier rand zestien van Jeffey van Vlijmen gingen vele Margriet getrouwen er eens goed voor zitten. Margriet plooide volledig naar voren wat voor Prinses Irene grote mogelijkheden bood in de omschakeling. De aanvallers van de club uit Nistelrode hadden blijkbaar het kruit voor rust verschoten. Margriet kreeg zeker kansen, maar de winst ging in de Oranje tassen die over het geheel genomen voetballend een mespuntje meer in huis hadden.

Volharding wint en verliest
Tweedeklasser Volharding heeft een prima overwinning geboekt op laagvlieger Erp. Op het kunstgras van Soetendael rekende de ploeg van trainer van trainer Sjoerd van der Coelen na rust af. De Vierlingsbekers hadden in de eerste helft een forse tegenslag te verwerken gehad. Verdediger Patrick van Kempen was na tien minuten geblesseerd uitgevallen. Later werd bekend dat hij zijn achillespees afgescheurd had. "Zijn voet is in het gips gezet en Patrick wordt morgen geopereerd", vertelde Sjoerd van de Coelen, "Ja, dit is erg zuur voor Patrick. Zijn seizoen zit er op."
Pleister op de wond was de 4-0 overwinning. In tijdsbestek van 20 minuten rekende Volharding in de tweede helft met Erp af. Invaller Mark van Rens opende de score. Rik Tissen zorgde voor de 2-0. Tim Brouwer maakte in zijn eentje het kwartet vol.