Omloop van Schijndel kan rekenen op zeer veel belangstelling van de kant van de renners.
Omloop van Schijndel kan rekenen op zeer veel belangstelling van de kant van de renners.

Omloop van Schijndel wordt voor de vijfde keer verreden

Sport 276 keer gelezen

SCHIJNDEL | De vijfde editie van de Omloop van Schijndel wordt op zondag 4 maart verreden. Er wordt gestreden om de Grote Prijs Jozon. Start en finish zijn gelegen op industrieterrein Duin II in de Madame Curieweg ter hoogte van Jozon.

De vijfde Omloop van Schijndel kan net als de eerste vier edities rekenen op zeer veel belangstelling van de kant van de renners. Er worden in totaal drie wedstrijden verreden. De wielerdag wordt geopend door 80 nieuwelingen, die om 10.30 uur van start gaan voor hun wedstrijd over 48 kilometer (8 ronden).
Daarna is het de beurt aan bijna 100 junioren. Zij vertrekken om 12.15 uur en moeten 78 kilometer (13 ronden) afleggen.
De elite/beloften vertrekken om 14.30 uur voor een koers over 120 kilometer (20 ronden). Er staan ruim 145 renners aan de start. Onder deze 145 renners zijn diverse renners uit de Nederlandse continentale ploegen. Vorig jaar was de wedstrijd door de hevige regen een slijtageslag. Dit jaar vermoedelijk geen regen, maar lage temperaturen.
Het parcours loopt gedeeltelijk over industrieterrein Duin II en voor een groot gedeelte door het gebied de Vlagheide, het recreatiegebied tussen Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel. Het parcours wordt door vlaggenisten zoveel mogelijk vrijgehouden van verkeer.
Er is een grote parkeerplaats bij Van Aarle Groente en Fruit, tegenover Berco, aan de Van Leeuwenhoekweg. Het is dus raadzaam om via Duin I naar Duin II te rijden en dus niet rechtstreeks naar Duin II. Ter hoogte van de start en finish bij Jozon zal net als voorgaande jaren een terras met catering zijn. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant