Stan Vermeulen en Monique Peeters
Stan Vermeulen en Monique Peeters Foto's: Peter Kuijpers

Monique en Stan in de spotlights tijdens vrijwilligersfeest

Sport 2.370 keer gelezen

VEGHEL | Het is elk jaar een gezellig samenzijn: het Blauw Geel'38/Jumbo vrijwilligersfeest. Een grote opkomst stroomde zaterdagavond het Piet van den Boom clubhuis binnen. Een avond die Blauw Geel'38 met voldoening schenkt aan de zo gekoesterde vrijwilligers. 'Dé draagbalken van onze club' zei voormalig-voorzitter Frank Pulles ooit.

Door: Peter Kuijpers

Rond de klok van 21.00 uur nam jeugdvoorzitter Coen van Dijk de microfoon ter hand voor de bekendmaking van de Peter van Zoggel aanmoedigingsprijs en de vrijwilliger van het jaar. Voorzitter Coen verwelkomde iedereen en bedankte de vrijwilligers voor de getoonde inzet in het afgelopen jaar. De Peter van Zoggel aanmoedigingsprijs werd nu eens niet uitgereikt door José, de vrouw van Peter (†), maar door zijn zus: Ilse van Zoggel. De uitverkorene werd dit jaar Stan Vermeulen.
Coen beschreef Stan als een jongen ambitieuze jongeling die zich voor veel dingen inzet en vaak ook met een serieuze mening. Een gedreven gast, immer getooid met een heerlijke lach op het gelaat. Belangrijk voor de open dagen en het jeugdkamp bij Blauw Geel waren de lovende woorden van de Blauw Geel'38 jeugdpreses. Klapzoenen en bloemen van ook jeugdsecretaresse 'Suus' deden de decorandus zelfs lichtjes blozen.

Feestje
Stan (20) was duidelijk verrast met zijn Peter van Zoggel aanmoedigingsprijs : "Ik was er totaal niet van op de hoogte. Ze hadden contact gezocht met mijn ouders die waren dus op de hoogte. Ze zeiden we gaan vanavond naar een feestje en mijn zus ging bowlen. Bij Blauw Geel'38 zei 'Suus' van Breugel na de uitreiking tegen me: 'Je ouders zijn er ook.' Ik dacht dat kan niet, die gingen naar een feestje, maar plots zag ik ze achter in de kantine. Dat was dan weer leuk", zegt een trotse Stan met zijn mooie waarderingsprijs.

Een keer gelogen
De vrijwilliger van het jaar. Over de naam doen bij Blauw Geel'38 vaak de mooiste geruchten. Coen zag ze ook en vertelde dat er heel veel foute bijzaten, maar zeker ook goede. "Het is een gedreven man. Hij is leider van een jeugdteam waar hij ook totaal alles regelt. Niks ontbreekt er bij dit team. Houdt alles bij zoals moeder Barten dat deed (ouders van Emiel en René) doet ook deze man dat. Vraag hem wat de uitslag was van JO 11-7 uit naar SCMH JO-11-1 in 2015 en hij zal het u vertellen inclusief de opstelling en doelpuntenmakers. Zondags als vaste supporter bij het eerste team. Hij is hier altijd. Toch moet ik iets aan u kwijt. Ik heb in mijn betoog één keer gelogen. Het is namelijk geen Hij, maar een Zij! Ik wil naar voren vragen Monique Peeters." Duidelijk verrast werd Monique voorzien van de onderscheiding, zoenen en een langdurig applaus.

In de smiezen
Monique komt uit Uden maar getrouwd met een Veghelaar, dat verklaart dan weer veel. Monique: "Als je 19 jaar hier woont, mag ik me zelf toch wel Veghelse noemen. Ik ben met mijn jongens Lars en Kay altijd begeleider geweest bij het voetbal. Van de prille jeugd tot JO-17."
Verrast door de verkiezing? "Ja, toch wel al had ik snel in de smiezen dat het over mij ging al gebruikte Coen steeds: hij, dus de mannelijke vorm. Ik had al wel eens gedacht, misschien word ik het nog wel een keer, maar na vijf jaar had ik de hoop verloren. Nu dan toch, hartstikke leuk en ben er zielsblij mee." En weg moest ze zondag alweer want de supportersbus stond op punt van vertrekken richting Haaksbergen naar HSC'21.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant