De nieuwe productie speelt zich letterlijk en figuurlijk af in Meierijstad.
De nieuwe productie speelt zich letterlijk en figuurlijk af in Meierijstad.

Boeiende Buren is de nieuwe productie van Stem

Kunst en cultuur 527 keer gelezen

EERDE | Theaterkoor Stem uit Sint-Oedenrode voert op 16, 17 en 18 maart het toneelstuk Boeiende Buren op in De Brink in Eerde. Het gemeenschapshuis beschikt over een theaterzaal met ruim 300 zitplaatsen.

Regisseur van het in eigen beheer geschreven script is Wim Wijnakker. Samen met dirigente Nance Meijer zijn zij de afgelopen tijd intensief aan het werk gegaan. Het doel is om van de drie elementen van muziektheater, zang, spel en beeld, elkaar te laten versterken. "Het mooiste aan regiewerk", zo vertelt Wim. "Is om mensen te verleiden zich boven zichzelf uit te tillen, hun talenten uit te dagen en hun blik op de wereld een klein duwtje in een nieuwe richting te geven."

De nieuwe productie met als titel 'Boeiende Buren' speelt zich letterlijk en figuurlijk af in Meierijstad. De vroegere gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode zijn nu met elkaar verbonden. Persoonlijke verhalen en elkaar beter leren kennen, vormen de rode draad door een voorstelling vol met humor, ontroering, toneelspel en vanzelfsprekend heel veel muzikaal spektakel, ondersteund door het zes stemmige koor en live gespeelde muziek. Filmbeelden met markante dorpsplekken, gewoontes en culturele gebruiken zorgen voor een bijzonder accent. Bezoekers van de voorstellingen leren meer van en over elkaar. Verandering van buren betekent vaak ook andere keuzes maken, nieuwe wegen bewandelen, afscheid nemen van sommige gewoontes en loslaten.
Op de hoogte blijven van de activiteiten van Theaterkoor Stem? Kijk dan op: www.theaterkoorstem.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant