Het begon allemaal op de kermis in Veghel. Annie had stiekem al een oogje op Jan.
Het begon allemaal op de kermis in Veghel. Annie had stiekem al een oogje op Jan.

'We zijn nog steeds stapelverliefd op elkaar'

Opmerkelijk 2.234 keer gelezen

VEGHEL | Al zeventig jaar zijn ze stapelverliefd en gelukkig getrouwd: Jan (93) en Annie (87) van Boxtel-Wellens. Op 29 januari 1948 stapten ze in het huwelijksbootje.
In de huiskamer staat een kleurrijke en grote verzameling bloemen. Op de kast prijken meer dan vijftig kaarten. Jan en Annie zijn blij verrast door alle gelukwensen die ze mochten ontvangen. "Dat hadden we niet verwacht'', vertelt Annie in de huiskamer aan tafel. Naast haar zit Jan die af en toe haar hand vastpakt.

"Het was een mooie en intense week waarvan we ontzettend hebben genoten en waar in we overweldigd zijn door alle kaarten en bloemen. Heel bijzonder. We willen graag iedereen hiervoor bedanken." Tussen de kaarten bevond zich een felicitatie van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. "Daar ben ik heel gelukkig mee", zegt Annie. De brief zal veilig bewaard worden in een plakboek. Uit handen van burgemeester Kees van Rooij ontving het stel hun huwelijksakte omlijst.

Kermis
Het begon allemaal op de kermis in Veghel. Annie had stiekem al een oogje op Jan vertelt ze. "Ik was heel blij toen hij mij mee vroeg naar de kermis op de Meierij. Ik zei meteen 'ja', hoefde er niet over na te denken. Was al langer verliefd op hem." Jan vult met een grijns aan: "Als ik dat had geweten, was ik eerder gekomen." Het avondje dansen werden er uiteindelijk drie en sindsdien hebben ze elkaar niet meer losgelaten.

VOW
Op 29 januari 1948 gaven ze het ja-woord voor de wet. Op 3 februari trouwde het jonge stel in de Sint-Lambertuskerk in Veghel. Annie werkte toentertijd bij Lotteringen aan de Hoofdstraat. Jan werkte onder meer bij draadfabriek Klomp Bueters en was tot zijn pensioen werkzaam bij de Meierij, de melkfabriek van DMV.
In hun vrije tijd onderhielden ze een rijk verenigingsleven. Zo is Jan medeoprichter van voetbalclub VOW waar hij elk weekend als rechtsback de clubkleuren verdedigde. Annie stond steevast trouw aan de zijlijn en waste vele voetbalshirts. "Ik heb er véél shirtjes voor gewassen, dat ging toen nog met een wasbord", herinnert Annie zich. Jan zorgde er daarnaast voor dat graven van oud-strijders er piekfijn uitzagen. Annie handwerkte graag en verzamelde poppen en beren.

Geluk
Het stel streek na hun trouwen neer in een huis aan de Gasthuisstraat. "Het hutje van Nazareth", zoals ze het zelf met een lach noemen. Na vier jaar trokken ze naar de Oranjewijk waar ze 65 jaar samen hebben gewoond, voor ze naar hun huidige stek in de Hertoghof verhuisden. Intussen huizen ze hier al negen jaar en zijn ze het eerste stel in het oord dat zeventig jaar getrouwd is. Uit het huwelijk kwamen twee zonen en drie dochters. Jan en Annie hebben elf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. "Dat is ons grootste geluk, dat onze vijf kinderen gezond ter wereld zijn gekomen net als onze klein- en achterkleinkinderen. Meer kunnen we ons niet wensen."

Stapelverliefd
Gevraagd naar wat ze mooi aan elkaar vinden, hoeven beiden niet lang na te denken. "Ze is altijd lief voor mij geweest en heeft mij verwend. Annie is mijn bewaarder en vrouw", zegt Jan terwijl hij zijn vrouw aankijkt. Annie: "Jan is een fijne man en altijd lief voor mij. Ik ben nog steeds stapelverliefd op hem." De onvermijdelijke vraag moet toch nog even worden gesteld: wat is hun geheim? "Nooit gaan slapen voor iets is uitgepraat. Dat heeft altijd goed gewerkt voor ons."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant