Afbeelding

Burgemeester kiest favoriete Sterren op het Doek-kunstwerk

Kunst en cultuur 581 keer gelezen

VEGHEL | Burgemeester Kees van Rooij heeft vorige week vrijdag, in de Malerij op de CHV Noordkade in Veghel, zijn favoriete Sterren op het Doek-kunstwerk uitgekozen. Burgemeester Van Rooij poseerde op vrijdag 26 januari tijdens de Nacht van de Noordkade voor ervaren en jonge cursisten van Phoenix Cultuur. Samen met zijn echtgenote koos hij het kunstwerk van Jeanette Spierings uit Schijndel.

In de vier weken na de Nacht van de Noordkade hebben de cursisten hun kunstwerk thuis of in het atelier verder afgerond. De zeven kunstwerken werden afgelopen vrijdag in het bijzijn van de cursisten onthuld aan de burgemeester, zijn echtgenote en het publiek. Het geheel werd muzikaal begeleid door trompetleerling Lucas. Zeven kunstenaars met zeven totaal andere stijlen en prachtige resultaten. Het maakte de keuze voor de burgemeester enigszins lastig. Toch koos hij samen met zijn echtgenote unaniem voor het realistische en fotografische schilderij van Jeanette Spierings uit Schijndel.

Het gekozen kunstwerk van Jeanette komt in de werkkamer van de burgemeester te hangen op het Stadhuis in Veghel. Binnenkort worden alle overige kunstwerken, inclusief een foto van het gekozen kunstwerk, geëxposeerd op de CHV Noordkade.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant