In Handel kan het spannend worden in de 'thuisgoal'
In Handel kan het spannend worden in de 'thuisgoal' Foto Peter Kuijpers

3D-3C Voetballen of schaatsen komend weekend?

Voetbal 1.110 keer gelezen

Het voetbal in het weekend hangt aan een zijden draadje. Momenteel vriest het volgens de eigen temperatuurmeter -6 graden. Over voetbal wordt nauwelijks gesproken en aan de koffieautomaat is het doorgaan van de eerste schaatswedstrijd op natuurijs in Haaksbergen hot topic. Toch ligt voor ons in 3D een prachtig programma met spannende ontmoetingen. Zondag? Deo Valente.

Door Peter Kuijpers

Handel maakt zich op voor de derby met Boekel Sport komend weekend. Maar is de Eikenwal speelklaar voor zondag?. Deze week zagen we trainers klagen over de wedstrijddruk die op hen ligt te wachten na zoveel afgelastingen. Het woord periodisering kwam vaak voorbij. Voetbalclubs koesteren hun grasveldjes alsof het berber tapijten zijn. O.S.S.'20 gaf zondag het goede voorbeeld en speelde het thuisduel met Gemert gewoon op het eigen (gras)hoofdveld of het vooraf werd gerold is niet bekend. Handel kreeg zondag weer eens een nederlaag te slikken. Trainer Tom van Dalen van Handel: "Afgelopen zondag was niet onze dag. Dat heb je ooit in het seizoen en hopelijk is het een incident. Berghem heeft verdiend van ons gewonnen zo eerlijk moeten we dan wel zijn."



Tom Jacobs (R)

Mooie derby
De trainer van Handel kent de omstandigheden van zijn veld: "Zondag tegen Boekel, al is het maar de vraag of we kunnen voetballen op een zacht veld. Ik heb nog niets gemerkt van dat er gesproken werd over Boekel, maar dat zal deze week wel gebeuren. Het is en blijft natuurlijk een hele mooie derby. Wij hebben met een beetje geluk de winst gepakt in Boekel dus ze zullen er wel op gebrand zijn om dat goed te maken. Ze hebben tegen Berghem Sport laten zien dat ze gewoon goed kunnen voetballen (zelfs tijdens de absentie van Jelle Bouwmans).We gaan ons gewoon weer zo goed mogelijk voorbereiden op de wedstrijd en hopelijk zijn we zondag op ons best. En als wij op ons best zijn dan winnen we van Boekel."

Sparta'25 – Vianen Vooruit
Beiden teams speelden zondag niet. Sparta'25 dat naar Vitesse'08 werd afgelast omdat er ijs op het kunstgras lag schijnbaar. Vianen Vooruit won twee weken geleden de derby met Hapse Boys met 2-1. Geen overtuigende uitslag, maar wel drie punten. Sparta'25 hield een rotgevoel over aan het thuisduel tegen Handel dat als enige ploeg deze competitie met winst van 't Heereind vertrok. Vianen Vooruit weet wat het kan verwachten in Beek en Donk.

Excellent – Stormvogels'28
Beiden zagen afgelopen weekend hun wedstrijd niet doorgaan. Stormvogels'28 maakte in de meest recente wedstrijd thuis tegen koploper DAW indruk door met 1-0 te winnen. Het moet de ploeg uit Siebengewald toch wel wat moraal hebben gegeven. Trainer John Janssen van Excellent hoopt op voetbal zondag: "We hebben gisteren nog in de zaal wat gedaan, daarnaast hebben we afgelopen donderdag nog een prima bekerwedstrijd in Gemert gespeeld. We hadden een grote kans op 2-2 en uiteindelijk maakte ze pas in de laatste 10 minuten het verschil. Dat geeft wel vertrouwen, daarom hopen we ook dat we zondag kunnen voetballen."



Vreugde na de 0-1 van Rens van Lanen op De Biescamp in Geffen afgelopen seizoen

Nooit Gedacht – Volkel
Afgelopen seizoen nog een partij met veel emoties waar Volkel het kampioenschap verspeelde. Overigens had Nooit Gedacht daar part nog deel aan. Voldoende over gezegd, dus zondag een mooie kans voor een sportieve revanche voor Volkel. Nooit Gedacht begint weer wat compleet te raken en dan zijn de Geffenaren een ploeg om rekening mee te houden. Nooit Gedacht, Hapse Boys en Boekel Sport zijn voor de competitieleider drie 'probleem kinderen.' Allen nog maar 11 wedstrijden gespeeld wat een restant geeft van nog vijftien wedstrijden. Tot en met slotdag 27 mei, de heilige datum voor de KNVB, zijn dat maar dertien zondagen terwijl er voor Pasen en Pinksteren de wedstrijden op eerste pinksterdag en eerste paasdag zijn vastgesteld. Dus spelen is belangrijk en zondag de roller er eventueel over.

3D Nijnsel – Vitesse'08
Vitesse'08 trok zondag de bijzondere aandacht nadat het de thuiswedstrijd tegen Sparta'25 zag afgelast. Op het nieuwe kunstgras van de Heijkuul lagen ijsplekken werd als reden opgevoerd. Zondag komt de ploeg uit Gennep naar Nijnsel. Voor Nijnsel is winst net zo belangrijk als voor Vitesse'08, waar winst natuurlijk altijd belangrijk is. Beide ploegen kijken momenteel omlaag waarbij de bezoekers de nood het hoogste is.

Olympia'18 – Boekel Sport
De ploeg uit Boxmeer heeft zich prima hersteld van de uitglijder thuis tegen Vianen Vooruit. Zondag bleek het flinterdunne draadje, waar Volkel de ploeg met de 3-0 ruststand aan had opgehangen, voldoende dik om alsnog als winnaar op De Eeuwsels te vertrekken. Je kan er veel metaforen aan vast plakken, maar het was wel een benauwde ontsnapping die drie punten opleverde. Zondag komt het wisselvallige Berghem Sport naar Boxmeer. De thuisclub is favoriet, laat daar geen misverstand over zijn.

DAW – Hapse Boys
Thuisclub DAW is torenhoog favoriet voor dit affiche. Scorebord journalistiek toegegeven, maar op basis van de ranglijst, te billijken deze stelling. Hapse Boys heeft pas elf wedstrijden gespeeld mede omdat De Berkte gewoon een matig hoofdveld heeft. Toch zullen de club en gemeente andere criteria aan moeten leggen of een mooi kunstgras veld. In het andere geval staat het periodiseringsverhaal dan haaks op het iets te snel afgelasten van wedstrijden.


Rob van der Ven trainer van DAW (Foto Ingrid Willems)

Gemotiveerde groep
Rob van de Ven, trainer van koploper DAW, heeft daar geen last van. Hij verkeert met DAW in weelde als het accommodatie betreft. Een redelijk hoofdveld met een uitstekend kunstgrasveld zijn een godsgeschenk dezer dagen. Sportief ging het wat minder bij de lijstaanvoerder de laatste weken. Van de Ven: "Het is duidelijk dat het erg wisselvallig is, wat we laten zien de laatste weken. Twee prima wedstrijden tegen Volkel en Rhode (beker), maar daarnaast ook twee zeer matige wedstrijden tegen Vitesse en Stormvogels. Deze wedstrijden hebben aangetoond dat we het tegen iedereen moeilijk hebben, als we niet met het gehele team scherp aan de aftrap verschijnen en denken dat het wel even vanzelf gaat. Tegen Hapse Boys hebben we sowieso iets recht te zetten. Niet alleen vanwege de wisselende prestaties van de laatste weken, maar zeker ook gezien de wedstrijd in Haps. We wonnen dan wel met 2-3, maar hebben eigenlijk vanaf minuut één achter de feiten aan gelopen (2-0 achterstand).Ondanks enkele zieken ga ik er vanuit dat we zondag met een fitte gemotiveerde groep kunnen aantreden op ons kunstgrasveld, waarnaar we zoals bekend, verplicht zijn om uit te wijken."  

3C Zuid-1 Schijndel – FC Engelen
Het zit de Schijndelaren niet mee. Misschien wel klevend aan ploegen die onderaan bivakkeren. Zondag gingen de Schijndelaren wat knullig de bietenbrug op in Vught. Op Sportpark Bergenshuizen zat alles tegen. Onder anderen een buitenspeldoelpunt van Zwaluw VFC dat ten onrechte werd goedgekeurd. Het overkomt je als je laatste staat. Zondag komt FC Engelen een keer moet het kwartje toch de goede kant opvallen?

3C Zuid-1 Haarsteeg – Avanti'31
Avanti'31 gaat als de bekende speer. De club is mede doordat Real Lunet niet speelde medekloploper geworden in 3C. De Schijndelaren wonnen zelf met 2-0 van het bezoekende RKDVC met trainer John Meijs. De komst van trainer Henry van Wanrooy heeft de club geen windeieren gelegd. De club staat samen met Real Lunet fier bovenaan waar spits Geert van Heeswijk zijn 100e treffer scoorde voor Avanti'31. Zondag zijn de Schijndelaren dik favoriet in het pittoreske Haarsteeg.

Programma zondag 4 maart 3D
Sparta'25-Vianen Vooruit
Excellent-Stormvogels'28
Nooit Gedacht-Volkel
Nijnsel/TVE-Vitesse'08
Handel-Boekel Sport
Olympia'18-Berghem Sport
DAW-Hapse Boys

Stand derde klasse D:
1.DAW 14-28
2.Sparta'25 13-26
3.Volkel 14-26
4.Olympia'18 15-25
5.Handel 12-21
6.Vianen Vooruit 13-20
7.Berghem Sport 14-15
8.Excellent 13-14
9.Nijnsel/TVE 14-14
10.Nooit Gedacht 11-13
11.Stormvogels'28 12-13
12.Boekel Sport 11-11
13.Vitesse'08 13-9
14.Hapse Boys 11-8

Programma zondag 4 maart 3C Zuid-1
Haarsteeg-Avanti'31
RKDVC-Nieuwkuijk
Schijndel/De Wit-FC Engelen
Real Lunet-Taxandria
BMC-Wilhelmina
ODC-Sint Michielsgestel
Vlijmense Boys-Zwaluw VFC

Stand derde klasse C Zuid-1
1.Real Lunet 14-35
2.Avanti'31 15-35
3.BMC 14-30
4.Zwaluw VFC 15-29
5.ODC 14-24
6.RKDVC 15-22
7.Sint Michielsgestel 15-21
8.FC Engelen 13-20
9.Vlijmense Boys 15-16
10.Taxandria 13-15
11.Nieuwkuijk 11-12
12.Haarsteeg 13-12
13.Schijndel/De Wi 14-6
14.Wilhelmina 13-2

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant