Afbeelding

Sven van Ommeren: 'Wil nog wel onder de lat afscheid nemen'

Voetbal 831 keer gelezen

GEMERT| Het nieuws kwam vorige week niet geheel onverwacht maar het stemde de liefhebber toch enigszins mismoedig. Sven van Ommeren kondigde definitief zijn afscheid aan als doelman. De 32-jarige keeper van Gemert ziet zichzelf niet meer goed genoeg fit worden om zijn schitterende loopbaan nog een verder vervolg te geven. Van Ommeren: "Ik liep er al langer mee rond maar wilde het nog proberen. Toen de blessure bij de eerste de beste training na de winterstop weer meteen opspeelde wist ik echter genoeg."

Door: Willy Rooyakkers

Sven van Ommeren. Een mooie keeper, maar aan alles komt een einde. Van Ommeren: "Zo is het. Ik moet toch een keer stoppen en door deze blessure is het nu iets eerder dan gepland." Wat voor blessure heeft hij dan precies? "Het is een pees die vanuit de rug over de schouder loopt. De pees zit klem. In het begin dachten we nog dat het te verhelpen was, het begon eigenlijk aan het einde van het vorige seizoen. In de voorbereiding kreeg ik weer last maar ik dacht in oktober fit te zijn. Achteraf denk ik dat de pijn verdoofd was door cortisonen-injectie die ik in die periode gehad heb. In januari was die uitgewerkt." 

Mooie tijd
Er komt dus een einde aan een hele mooie tijd voor Van Ommeren. "Ik kwam in het 1e elftal toen ik 18 jaar was. Na een wedstrijd of zes in de competitie raakte onze toenmalige doelman Rob Fleuren geblesseerd. Daarna ben ik er nooit meer uit geweest eigenlijk. Hoeveel wedstrijden ik gespeeld heb? Nou ja, tel maar uit. Dat zullen misschien zo'n kleine 400 competitieduels zijn geweest en dan nog de rest wat er bijkomt. Tja, het moet toch een keer stoppen." Op het moment traint de goalie aangepast maar uiteindelijk wil hij nog wel minimaal één keer als keeper van Gemert 1 terug onder de lat. "Ja, dat is mijn doel. Ik wil wel op een waardige wijze afscheid nemen." Alles bij elkaar blijft Sven van Ommeren er nuchter onder. "Ja, ik kan straks meer tijd aan mijn gezin gaan besteden. Ik heb een zoontje van 14 maanden ondertussen dus daar kijk ik ook wel naar uit. Nee, ik ga niet in een ander elftal voetballen of keepen. Waarschijnlijk ga ik wel verder met tennissen. Het is aan de andere schouder dan waarmee ik tennis dus dat komt wel goed uit. Ik vind belangrijk dat ik alle dingen kan blijven doen naast het voetbal. Dat de blessure niet dusdanig verergerd dat ik in het dagelijkse leven bepaalde zaken niet meer kan. Dat is belangrijk voor me." De pech van Van Ommeren is overigens natuurlijk het geluk voor nieuwkomer Bono Barten. "Ik vind het knap hoe hij het doet. Petje af", aldus zijn 'legendarische' voorganger Sven van Ommeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant