Korfrakkers met klein verschil langs Rosolo. Zondag volgt de retun
Korfrakkers met klein verschil langs Rosolo. Zondag volgt de retun Foto Peter Kuijpers

Korfrakkers met een been in de finale, SCMH sluit af met verlies

Sport 985 keer gelezen

ERP – Het Erpse Korfrakkers is halve finale zaalkorfbal goed begonnen. En Sporthal Ter Aa werd er met 17-15 gewonnen van Rosolo. De verschillen waren niet groot, maar de Erpsen trokken de winst uiteindelijk naar zich toe.

Rosolo opende de score maar binnen één minuut werd de stand gelijk getrokken door een mooie bal van Maud Beekmans. Het eerste gedeelte van de wedstrijd bleef Rosolo de voorsprong pakken. De Korfrakkers bleef in de achtervolging en zat Rosolo op de hielen. Het verschil werd nooit groter dan twee doelpunten. De ruststand was 5-7 in het voordeel van Rosolo.

Wissels
Rosolo wist ook in de tweede helft de score te openen en de stand in de 7e minuut op drie doelpunten verschil  te zetten. De goed uitgespeelde aanval waaruit Eline Kerkhof een onehander scoorde was een voorbode dat het initiatief overgenomen werd in de tweede helft.  De Korfrakkers kwam steeds dichterbij, ook omdat  Rosolo meer kansen ging  missen. Het gat werd pas gedicht in de 15e minuut toen de gelijkmaker de stand op 13-13 bracht. De wissels aan Erpse zijde brachten de druk op Rosolo. Aan het einde van de wedstrijd werd het verschil in het voordeel van De Korfrakkers beslecht. De eindstand werd 17-15. Zondag is de return in Reusel om 15.00 uur. Bij verlies volgt er een derde wedstrijd in Erp.

Eyckelkorf/omhoog  - SCMH 16-11
SCMH kwam in Valkenswaard bij Eyckelkorf/omhoog niet tot winst. De ruststand was al 8-3 voor Eyckelkorf/omhoog. Na rust liep de stand al snel op naar 12-3 en leek SCMH diep te moeten buigen. De ploeg uit Mariaheide bleef dit bespaard en kwam nog terug, maar verder dan 16-11 lieten de Valkenswaardsen het niet komen. De binnencompetitie zit erop de club maakt zich op voor de buitencompetitie.