Van Rooij en Van den Berk namen zelf de schep in de hand.
Van Rooij en Van den Berk namen zelf de schep in de hand.
+ FOTO'S

Burgemeester plant boom die symbool staat voor Meierijstad

Opmerkelijk 1.983 keer gelezen

VEGHEL | Burgemeester Van Rooij heeft maandagmiddag rond 15.30 uur meegeholpen met het planten van een driestammige treurwilg (Salix sepulcralis Chrysocoma) in het Julianapark in Veghel. De drie stammen symboliseren de voormalige gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. De boom is geschonken door Van den Berk Boomkwekerijen uit Sint-Oedenrode. Van Rooij is blij met het gebaar: "De stammen groeien uiteindelijk in elkaar. Dat past goed bij Meierijstad. Deze boom staat voor onze gemeente."



Burgemeester Van Rooij was niet te beroerd om even mee te helpen.

Samen met Pieter van den Berk van de boomkwekerij dook burgemeester van Rooij het gat in om mee te helpen met het planten van de boom. "Het is een gezonde boom die past bij een gezonde gemeente. Het wordt echt een blikvanger en dat willen wij als gemeente ook zijn. Daarnaast is het een mooie verbinding tussen de Aa en de Markt", vindt de burgemeester.

Kees van Rooij en Pieter van den Berk.

Pieter vult aan: "Een treurwilg klinkt niet zo vrolijk, maar er valt niks te treuren. Het is een prachtige boom met drie stammen die staan voor de voormalige gemeentes. De eerste twee jaar doet de boom het rustig aan en daarna groeit hij razendsnel." De boom staat vroeg in het voorjaar in bloei en houdt dat lang vol.

Bijen
De treurwilg trekt als het goed is ook wilde bijen aan. "De bijen hebben we keihard nodig dus dat komt goed uit. Het is verder een werkboom en dat past goed bij onze werk-gemeente. De boom staat symbool voor Meierijstad", besluit Van Rooij vlak voordat hij een speciaal bordje onthult. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant