Siebers Tuinprojecten en Van de Beeten waren afgelopen maandag en dinsdag hard aan het werk.
Siebers Tuinprojecten en Van de Beeten waren afgelopen maandag en dinsdag hard aan het werk.

Tweede leven voor vijftien bomen van het oude ziekenhuisterrein

Algemeen 4.390 keer gelezen

VEGHEL | Zeker vijftien bomen die rondom het oude ziekenhuis stonden, zijn maandag en dinsdag verplaatst naar de Aa-Broeken. "De bomen krijgen daar een tweede leven. Ik vond het zonde als ze helemaal zouden verdwijnen", aldus initiatiefnemer Maurice van Bladel.

De volwassen bomen worden in zijn totaliteit opnieuw geplant op de Aa-Broeken. Maurice kwam op het idee via een vriend van hem. "Hij tipte me dat de bomen nog in prima staat verkeren. Toen heb ik contact gezocht met New Horizon. Zij zijn druk bezig met het ontmantelen van het voormalige Bernhoven ziekenhuis."

Ook deze boom gaat nog richting de Aa-Broeken.

Alex Verkuijlen van New Horizon was direct enthousiast. "Het past geheel in onze bedrijfsfilosofie; New Horizon sloopt niet, wij oogsten. Hoe gaaf is het dat de Veghelse gemeenschap hieraan meewerkt", vertelt hij. Naast de bomen krijgen er ook vier bankjes een plekje binnen Veghel.

Nieuw leven op de Aa-Broeken.

'We verspillen al zoveel'
Siebers Tuinprojecten en Van de Beeten waren afgelopen maandag en dinsdag hard aan het werk om de bomen netjes te verplaatsen. "De bomen worden meteen geplant en beginnen direct aan een tweede leven. Dit kan alleen in de maanden februari en maart. Dus het komt precies goed uit", legt Maurice uit. Hij is blij dat de bomen een tweede leven krijgen. "We verspillen al zoveel. Deze vijftien bomen horen toch bij Veghel en blijven nu behouden", besluit Maurice.

De plekken waar de bomen stonden.

Op het terrein van het oude ziekenhuis moeten uiteindelijk ongeveer 90 zorgappartementen komen en 50 grondgebonden koopwoningen, opgedeeld in 11 rij- en hoekwoningen, 28 twee-onder-een-kapwoningen en 11 vrijstaande woningen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant