Joost Vlassak heeft twee grote passies: Blauw Geel'38 en hardlopen.
Joost Vlassak heeft twee grote passies: Blauw Geel'38 en hardlopen.

Joost Vlassak is eigenlijk nooit weggeweest

Voetbal 2.919 keer gelezen

VEGHEL | Joost Vlassak is de naam van de nieuwe secretaris van Blauw Geel'38/Jumbo. Joost volgde in oktober Jan de Ruijter op in deze functie. Buiten zijn gezin en werk heeft hij twee grote passies: Blauw Geel'38 en hardlopen. Hoogste tijd voor een kennismaking met deze herintreder bij de Blauw Geel'38 familie.

Door Peter Kuijpers.

Joost geboren in 1960, het jaar dat Jan Janssen De Tour won, de invoering van de Mammoetwet en de lancering van de Apollo-8. Op 13 juli wordt onze Blauw Geel'38 'Sec' 58 jaar. Ideaal gezinnetje met echtgenote en twee zonen waarvan Joris het nobele vak van tuinman praktiseert. Dat laatste is herkenbaar in de tuin van de familie Vlassak waar we een breedbeeld inkijk in hebben. Het gesprek draait naar voetbal. Joost: "Ik heb altijd gevoetbald bij Blauw Geel'38 tot en met B1 (JO-17). Een chronische slijmbeursontsteking in mijn knie betekende een einde van het selectievoetbal. Ben toen jeugdleider geworden samen met Twan Ketelaars. Het eerste elftal wat we kregen was D8 met oud-voorzitter Frankie Pulles. Twan, hoofd jeugdopleidingen bij Gemert, zie ik nog elke dag omdat hij een collega van mij is."

Joost Vlassak heeft twee grote passies: Blauw Geel'38 en hardlopen. 

Ruimte
Een mooi 'bruggetje' heet dat dan en Joost vervolgt: "Ik sta in Helmond voor de klas op het ROC Ter Aa. Geef op niveau-2 les in de handel en administratievakken. Voor ik daar naar toe ging ben ik zestien jaar werkzaam geweest bij de CHV, kort bij de Rabobank en zes jaar met collega Martien van der Steen ons eigen 'Adviesbureau Van der Steen' gerund. Nu alweer zes jaar werkzaam op het Ter Aa college in Helmond en dat bevalt heel goed. Werken met jeugd schenkt me veel genoegen. Bij Blauw Geel'38 heb ik eigenlijk qua jeugd alles gedaan. Leider en trainer van een team, groepsleider pupillen en jeugdvoorzitter waar Coen mij is opgevolgd. Ik heb toen bewust een stapje terug gedaan, omdat ik vond dat hij de ruimte moest krijgen om het op zijn manier in te vullen. Op de achtergrond heb ik nog wél wat hand-en-spandiensten gedaan voor de club."

Opvolger
Dan plots opvolger van verenigingssecretaris Jan de Ruijter bij de grootse vereniging van Veghel. Een brede glimlach verschijnt op het gezicht van Joost. "In 2016 was ik een jeugdtoernooi aan het fluiten toen Jan op mij afstapte. Joost, zei hij, ik ga volgend jaar stoppen als secretaris van Blauw Geel'38. Weet jij een goede opvolger voor mij? Ik antwoordde: dat wil ik wel doen. De reden is eigenlijk dat ik bij veel functies altijd vond dat ik op het sportpark moest zijn. Met deze functie kan ik ook heel veel vanuit thuis doen. Dat is best prettig. We hebben bij de club nog drie wedstrijdsecretarissen. Toon is voor de senioren, Ellen voor de junioren en Herman voor de pupillen. Bij mij komen allerlei zaken binnen zoals jubilea, gemeentezaken, notulering en aansturing ledenadministratie om er maar een paar te noemen."

Wijbosch
Joost heeft buiten het voetbal nog een hele grote passie: hardlopen. "Ik loop hele- en halve marathons en loop zeker vier maal per week. Ik ben al jaren lid en trainer van de recreatieve loopgroep Wijbosch. Een mooi clubje van een man of tachtig. Op de woensdagavond heb ik nog een groepje lopers waar we hier in Veghel wat routes lopen. Ben verder nog wedstrijdcoördinator van de jaarlijkse Krollenloop in Veghel, dus die hobby is ruim voldoende ingevuld", zegt Joost Vlassak die zijn trainingskloffie al krijgt aangereikt. "Tja na al die vorst en sneeuw de hoogste tijd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant