Zondag 18 maart wordt er gecrost in Erp.
Zondag 18 maart wordt er gecrost in Erp. Foto: Peter Kuijpers

Nederlands Kampioenschap BMX voor Clubs komt naar Erp

Sport 1.436 keer gelezen

ERP | Het BMX wielerseizoen 2018 wordt dit jaar op zondag 18 maart geopend met de wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Clubs. Deze wedstrijd, onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU), wordt georganiseerd door Fiets crossclub FCC Wheels in Erp.

Het mogen organiseren van deze wedstrijd is mede te danken aan de afgelopen jaren waarin FCC Wheels succesvol wedstrijden heeft georganiseerd in de Top Competitie, Europese kwalificatie en het Europees Kampioenschap.
De wedstrijddag, op zondag 18 maart, begint met de trainingen. Om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats met een defilé van de deelnemende clubs. Om 11.00 uur starten de rijders, ieder in zijn eigen leeftijdsklasse, met drie kwalificerende manches om vervolgens via de halve finale de finale te bereiken. Elke rijder kan voor zijn club punten behalen. Na de finale worden de resultaten van de 12 beste rijders per club bij elkaar opgeteld en de club met het beste totaal sleept de titel Nederland Kampioen Clubs in de wacht.

'Mooie en spannende wedstrijden'
Behalve om het clubkampioenschap strijden de rijders in de diverse leeftijdsklassen ook om de dagprijzen en kunnen zij kwalificatiepunten behalen voor het NK, EK en WK. "Mede daarom verwachten wij meer dan 600 rijders te verwelkomen, verdeelt over de diverse leeftijdsklassen vanaf 6 jaar, zowel mannen als vrouwen. Met afgevaardigden van de ruim 60 clubs vanuit heel Nederland verwachten we mooie en spannende wedstrijden", laten ze bij FCC Wheels weten. De baan is te vinden aan de Heesakker, de weg tussen Erp en Boekel. Voor meer informatie kijk op: www.fccwheels.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant