Peter ter Horst is er trots op dat het familiebedrijf zestig jaar bestaat.
Peter ter Horst is er trots op dat het familiebedrijf zestig jaar bestaat.

Ter Horst van Geel viert zestigjarig bestaan

Algemeen 1.944 keer gelezen

VEGHEL | Ter Horst van Geel bestaat op 11 maart precies 60 jaar. Om dat bijzondere jubileum te vieren, organiseert de modezaak dit jaar allerlei feestelijke events en acties. Daarnaast is de mijlpaal een mooi moment om stil te staan bij het verleden en de toekomst.

Peter ter Horst is er trots op dat het familiebedrijf zestig jaar bestaat: "Onze modewinkels zijn een betrouwbare vaste waarde in de winkelstraten. Dat hebben we door de jaren heen wel bewezen. En dat doen we eigenlijk nog elke dag. Terwijl vele grootwinkelketens om ons heen omvallen, slagen wij erin om voorop te blijven lopen in een winkellandschap dat aan enorme veranderingen onderhevig is. Bij die fraaie prestatie staan we dit jubileumjaar daarom ook graag stil", vertelt Ter Horst.

Vanzelfsprekendheid
Met veranderingen in het winkellandschap doelt Ter Horst vooral op de opkomst van online winkelen en de veranderende functies van stadscentra. "Mensen kunnen op ieder moment van de dag beslissen wat en waar ze iets kopen", vertelt hij. "Het is dus geen vanzelfsprekendheid dat klanten binnenkomen in je winkel. Dus als ze dat doen, móet je er ook echt zijn. Door ze te verrassen en te helpen op een manier die ze nergens anders ervaren."

Online en offline
Tegelijkertijd moet je als winkel op zoek naar de perfecte balans tussen online en offline, legt Ter Horst uit: "Daar besteden we dan ook veel aandacht aan. Zo moet de fijne sfeer van onze winkel ook voelbaar zijn in onze webshop. Bovendien benutten we onze online omgeving ook echt als aanvulling op het verkoopproces in onze winkels. Dus ontbreekt er een specifieke maat in de winkel? Dan zorgen we er ter plekke voor dat je jouw gewenste product thuisbezorgd krijgt."

Toekomst
Leegstand is een probleem waar veel stadscentra mee kampen. Toch denkt Ter Horst dat het dieptepunt wel bereikt is. Hij ziet de toekomst van retail in stadscentra dan ook helemaal niet zo somber in: "Het is niet erg dat er vierkante meters verdwijnen, want leegstand biedt juist kansen. Wie goed kijkt, ziet nog voldoende goede winkels. En daar komen steeds meer leuke en innovatieve winkelconcepten bij. Kleine retailers die straks misschien wel uitgroeien tot de winkelketens van de toekomst"

Onderscheiden
Om zich ook in de toekomst te blijven onderscheiden, moet het in de winkels van Ter Horst van Geel volgens Ter Horst altijd een feestje zijn: "Onze medewerkers moeten uitstralen waar we voor staan: oprechte aandacht, inspirerende ideeën en mode die precies past bij de unieke persoonlijkheid van onze klanten. Daarom investeren we ook voortdurend in de kwaliteiten van onze medewerkers. We hebben zelfs een eigen Academy waar we mensen opleiden en trainen. Allemaal om onze klanten nóg beter te kunnen helpen."

Hoofdstraat
Ter Horst van Geel zit in Veghel gevestigd op de Hoofdstraat 37 in het centrum. Meer informatie over de modezaak is terug te vinden op: www.terhorstvangeel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant