Erik Zweers (Energie van Hollandsche Bodem), Harry van Rooijen (wethouder) en Jeroen Kok (BOM-manager).
Erik Zweers (Energie van Hollandsche Bodem), Harry van Rooijen (wethouder) en Jeroen Kok (BOM-manager).

Informatiebijeenkomst over meedoen in zonnepark Veghel

Algemeen 1.360 keer gelezen

VEGHEL | In de Stapperij in Veghel is op dinsdagavond 13 maart een informatiebijeenkomst over het zonnepark Korenstreep in Veghel. Vorige week is de aftrap voor de aanleg van het zonnepark, bestaande uit 8000 panelen, gegeven en in juli moet het klaar zijn. De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur.

Het zonnepark ligt langs de A50, ten westen van afrit 12 Veghel-Noord. Energie van Hollandsche bodem ontwikkelt het zonnepark samen met de gemeente Meierijstad, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en ING. Particulieren kunnen er zelf energie opwekken door de aankoop van panelen in het zonnepark.
De eerste voorbereidingen voor de aanleg zijn al getroffen. Wethouder van de gemeente Meierijstad Harry van Rooijen is enthousiast, maar wil meer: "Om in 2050 energieneutraal te zijn, moeten we in Meierijstad fors inzetten op de opwekking van duurzame energie. De aanleg van dit zonnepark is een mooi concreet initiatief, maar de opgave blijft nog enorm groot. Het daagt ons uit om kansen te creëren voor de realisatie van meer zonneparken in het buitengebied. Het project 'Vitaal Buitengebied' moet daar de handvatten voor gaan geven", aldus Van Rooijen.

Op het zonnepark wordt na de ingebruikname jaarlijks bijna 2 miljoen kWh aan groene stroom opgewekt, even veel als het verbruik van 600 huishoudens. Particulieren en bedrijven (kleinverbruikers) kunnen meedoen als ze gehuisvest zijn in het gebied met postcode: 5406, 5461, 5463, 5464, 5467, 5469 of 5476. Inschrijven kan tot 1 mei.

Meer informatie is te vinden op: www.evhb.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant