Afbeelding

Cowboys en indianen blijven welkom bij 24-uurs Solexrace

Algemeen 1.294 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Voor de twaalfde keer wordt op 24, 25 en 26 augustus het 24-uurs Solexrace Festival georganiseerd in Heeswijk-Dinther. De inschrijvingen voor de Solexrace en bijbehorende moddervette Brascross starten zaterdag 10 maart om 12.00 uur.

Het 3.3 kilometer lange parcours gaat door twee café's, een volle feesttent en een stierenstal. De teams, bestaande uit drie rijders en één monteur, moeten ervoor knokken, rennen, trappen, kluunen, sleutelen en weer doorbijten om als eerste te finishen na die loodzware 24(!) uur. Alle (st)rijders knokken niet alleen voor een podiumplaats maar ook voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). "Afgelopen jaar hebben we meer dan 30 duizend euro opgehaald in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte", aldus de organisatie.

Cowboys zijn welkom (Foto: Gerrien van Schijndel)

Op hetzelfde festivalterrein in Brabant wordt sinds 2012 op een speciaal aangelegde crossbaan de Brascross gereden. Aan de Brascross kunnen deelnemers vanaf 5 jaar meedoen met een crossmotor, brommer, quad, auto, grasmaaier of ander gek voertuig. De Brascross wint elk jaar aan populariteit. Creativiteit gaat boven snelheid. Niks is te gek en ondanks alle recente commotie blijven cowboys en indianen meer dan welkom in Heeswijk, evenals piraten, ridders en vikingen.

Met een nieuw record aan bezoekers en deelnemers, een uitverkochte camping en voor de derde jaar op rij een uitverkochte zaterdagavond, zit het 24-uurs Solexrace Festival in de lift. De eerste artiesten van het driedaagse feestprogramma worden binnenkort bekend gemaakt. Voor meer info kijk op: www.24uurssolexrace.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant