Afbeelding

Kom kennismaken met Phoenix Cultuur Makerswerkplaats

Algemeen 347 keer gelezen

VEGHEL | De Makerswerkplaats van Phoenix Cultuur gaat in de geest van Kreatech een nieuwe start maken, nadat Kreatech in december haar deuren heeft gesloten. Om alvast kennis te maken met de Makerswerkplaats is er op zaterdag 17 maart in de Veghelse bibliotheek een leuke activiteit 'creatief met techniek'.

De kinderen gaan op de zaterdagmiddag zelfbedachte 'beestjes' of 'voertuigen' maken. Met batterijen, liedjes, stroomdraadjes en motortjes 'wekken ze de figuren tot leven' en zorgen dat ze kunnen bewegen. Ze ontdekken hoe je creatief met techniek bezig kunt zijn. Door een stroomcircuit te maken gaan de maaksels draaien, bewegen en/ of licht geven. Natuurlijk mogen ze de zelfgemaakte uitvinding uiteindelijk mee naar huis nemen. Op 28 maart start de Makerswerkplaats van Phoenix Cultuur in de werkplaats op de CHV Noordkade. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar worden gestimuleerd om ideeën uit te voeren en iets te leren maken. Kinderen gaan met professionals spelenderwijs ervaren dat 'maken' waardevol is. Ze ontdekken oude én moderne technieken zoals timmeren, solderen, zeefdrukken, fotograferen, 3D ontwerpen, 3D printen, robotica en nieuwe media zoals Virtual Reality.

De kennismakingsactiviteit in de Veghelse bibliotheek is op zaterdag 17 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Deelname is gratis. Meld je voor 14 maart aan per mail: info@phoenixcultuur.nl onder vermelding van Makerswerkplaats of via: 0413-782010.

De Makerswerkplaats powered bij KreaTech start vanaf 28 maart, op elke woensdagmiddag. Op de website van Phoenix Cultuur kunnen kinderen zich inschrijven voor twaalf bijeenkomsten: www.phoenixcultuur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant