Afbeelding

'Het lijkt me ongelofelijk zwaar, maar ook een kick'

Opmerkelijk 3.632 keer gelezen

VEGHEL | Kristel Kuipers wil maar wat graag meedoen aan het populaire televisieprogramma Expeditie Robinson. Net als vorig jaar doen er dit jaar weer onbekende Nederlanders mee aan het RTL-programma. Zeven avonturiers gaan met een BN'er-cast op reis naar een onbewoond eiland. De 34-jarige Kristel uit Veghel hoopt een van de tickets te bemachtigen.

De proeven lijken Kristel helemaal te gek.

De selectie procedure bestaat dit jaar uit het insturen van zeven video's, met elke keer een andere opdracht. Wekelijks wordt op maandag om 12.00 uur de nieuwe opdracht bekend gemaakt. Deelnemers hebben dan één week de tijd om een video te uploaden en zoveel mogelijk stemmen te werven. De top zeven is verzekerd van een uitnodiging voor de castingdag. De redactie van Expeditie Robinson kiest na de zeven spelrondes ook nog 51 kandidaten. Uiteindelijk gaan 100 mensen tijdens de casting dag de strijd met elkaar aan. "Het is mijn droom om mee te kunnen doen aan Expeditie Robinson. Het is een ultieme uitdaging om vier weken op een eiland alle proeven te doorstaan", aldus Kristel.

'Vette kick'
Expeditie Robinson is een bikkelhard gevecht om te overleven en het draait om spel en intriges. Toch zou Kristel met alle plezier op een vliegtuig stappen naar een onbewoond eiland. "Het idee dat ik even helemaal niks heb als mezelf; dat ik helemaal op mezelf aangewezen ben. Het lijkt me ongelofelijk zwaar, maar ook een ongekende vette kick." Ondanks dat Kristel twee kinderen heeft van 4 en 7 zou ze het een bevrijding vinden om even weg te zijn van hier. "In Nederland sta je nooit stil. Je moet door. Je werk, je gezin, je leven … Even stoppen kan niet. Als ik mee zou kunnen doen aan Expeditie Robinson, zet ik mijn leven wel even on hold. Dat is pittig, maar ik ben ervan overtuigd dat het je als mens ook verder brengt. Je komt jezelf een keer gruwelijk hard tegen. Daar leer je van."

Beperkte middelen
Het overleven met de beperkte middelen van een onbekend eiland. Het lijkt Kristel heel gaaf: "Je kunt een hoop leren van jezelf en natuurlijk de proeven. Je uithoudings- en denkvermogen wordt getest. Presteer ik onder druk? Kan ik gefocust blijven? Het antwoord daarop kan ik alleen maar geven door mee te doen."

Impact
De concurrentie is moordend en het veroveren van een ticket lijkt bijna onmogelijk. Toch gaat Kristel er vol voor. Ze is in ieder geval niet bang. "Het is super zwaar. Je laat toch je sociale leven voor een maand achter. Ik ga mijn kinderen en familie ontzettend missen. Ook het warme weer, weinig eten en drinken, het ongedierte en de slechte nachtrust zullen een grote impact hebben. Deze ervaring wil ik echter niet uit de weg gaan. Integendeel, ik wil het meemaken. Mocht ik worden uitgekozen dan zal ik er de volle 100 procent voor gaan", besluit Kristel gemotiveerd.

De eerste twee filmpjes van Kristel staan online en zijn hier te bekijken: www.expeditierobinson.nl/profiel/164. Er moet per filmpje gestemd worden. Stemmen kan via het rode icoontje.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant