De St Patricksday wordt georganiseerd door het Ierse Koor de Kabelgat Ramblers uit Veghel.
De St Patricksday wordt georganiseerd door het Ierse Koor de Kabelgat Ramblers uit Veghel.

St Patricksday op de Noordkade

Algemeen 2.551 keer gelezen

VEGHEL | De St Patricksday op de CHV Noordkade in Veghel is dit jaar op zondag 18 maart van 13.00 uur tot en met 18.00 uur. De entree is gratis. De St Patricksday wordt georganiseerd door het Ierse Koor de Kabelgat Ramblers uit Veghel.

Er staan verschillende optredens op het programma. Zo komen er acht Shantykoren, dansgroep Scoil Rince A Ghrá, Jigsaw, Sassenachs, Uilleanpiper, Bohdranspeler en de Lowland Paddies naar de Afzakkerij. Om 13.00 uur wordt van elk koor verwacht dat zij op de plaats van optreden aanwezig zijn en klaar staan om op 13.00 uur met hun programma te beginnen. Voor de Shanty koren geldt dat er elke 45 minuten wordt gewisseld zodat deze koren op elk van de vijf of zes podia hun songs ten gehore brengen. De nummers gaan over het algemeen over het werk aan boord van schepen, drank en vrouwen en zijn Engelstalig. De podia zijn gesitueerd door de hele Noordkade. Alle uitvoeringen zijn gratis te bezoeken.

Een greep uit het programma:
De Ierse band The Lowland Paddies wordt in de Afzakkerij op zondagmiddag geprogrammeerd onder dezelfde condities zoals op de zondagmiddagen gebruikelijk is. De Lowland Paddies bestaat uit vijf jonge mensen die zichzelf begeleiden met diverse instrumenten waar bij ze Ierse, Amerikaans en Noorse folksongs in een fris en modern jasje verpakken. Ze spelen van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Door de leidster van de Ierse dansgroep Scoil Rince A Ghrá wordt er om 13.45 uur een workshops Riverdance gegeven. Deelname is gratis. Om 14.30 uur verzorgen de leden van Scoil Rince A Ghrá een Irish dance optreden.

The Sassenachs treden in de Studiozaal op vanaf 13.45 uur. Ze verzorgen een drietal optredens van 35 minuten. The Sassenachs spelen vooral Schotse en Keltische muziek.

Door de Veghelse bierbrouwerij de Vleeghel wordt er een speciaal 'Iers' biertje gebrouwen. Het zal met een eigen etiket op fles tijdens het festival te koop zijn in de Afzakkerij en Restaurant DIS. Als het kan wordt dit bier voor de thuisgebruiker te koop bij de stand van The Claddagh (bij de Zandloper), die daar ook staan met allerlei andere Ierse spulletjes.

In het Bernardzaal is er voor geïnteresseerden een Schotse whiskyproeverij. Deelname aan de proeverij kost 15 euro. Onder begeleiding van een bijpassend hapje krijgen deelnemers een Belgische Triple whisky met bijbehorend Triple bier te proeven waarna een Indische whisky gepresenteerd wordt. Na een kleine pauze worden er nog drie Schotse whisky's (gesponsord door Gall & Gall) geproefd. Ook voor water en brood wordt gezorgd. Gerard Spaans geeft uitleg. Hij is een expert op whiskygebied.
De Proeverij is om 13.30 uur. Bij een grote aanloop kan er wellicht een tweede proeverij gehouden worden.

Als afsluiting van de St. Patricks Day is er om 17.30 uur een afsluitend optreden door de Kabelgat Ramblers in de Malerij. Om 17.50 uur zingen ze met de nog aanwezige leden van de diverse shanty koren een afsluitend lied. Samen met de Sassenachs zingen de Kabelgat Ramblers nog Amazing Grace. De dag wordt afgesloten met, hoe kan het ook anders, een Iers nummer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant