Niels van Casteren: 'We moeten waakzaam blijven'
Niels van Casteren: 'We moeten waakzaam blijven' Foto: Peter Kuijpers
+video

Blauw Geel'38/Jumbo ontvangt JVC Cuijk, Ruud Kaiser en JVC Cuijk twijfelachtig, Mark Westerlaken stopt

Voetbal 2.095 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 verwelkomt zondag JVC Cuijk. De club van trainer Ruud Kaiser tikte afgelopen zondag tegen OJC Rosmalen, gelijk aan Blauw Geel'38, de vierde zege achtereen weg. De ploeg uit Cuijk is lekker bezig. Blauw Geel'38 doet daar niet voor onder. De Veghelaren kunnen bogen op dezelfde resultaten. Om die reden een meer dan interessante ontmoeting zondag.

Door: Peter Kuijpers

Het toeval wil dat beiden punt gelijk in de race zijn voor periode-2. Het treffen van komende zondag telt niet mee voor deze periode. Die valt pas op de 25 maart voor Blauw Geel'38 het inhaalduel bij Quick in Den Haag. JVC speelt dan thuis tegen Quick'20. Toch een belangrijke krachtmeting. Een terugblik naar 5 november. In Cuijk werd het op de Groenendijkse Kampen een 1-1 gelijkspel onder winterse omstandigheden. Mols opende de score na rust waar Jordie van der Laan gelijk wist te maken. Danny Verbakel miste in slotseconden dé kans op 1-2. Serkan Ordu viel in de warming-up uit omdat hij te veel last had van zijn enkelblessure waar Sam Strijbosch hem verving als rechtsback voor de geblesseerde Edwin Huibers.



Ruud Kaiser: 'Er spelen wat dingen' 



Bizar beeldje van het duel in november in Cuijk (Foto's Peter Kuijpers)

Griep
Bij JVC Cuijk staat trainer Ruud Kaiser aan het roer. De voormalig trainer van onder anderen Dynamo Dresden, FC Magdeburg en FC Den Bosch is nu voor het tweede jaar trainer bij JVC Cuijk. Een kleine greep uit de indrukwekkende lijst van clubs die achter de naam van de geboren Amsterdammer en in Oss woonachtige trainer prijken. Kaiser gaf onlangs een boek uit 'Normen, waarden en medailles!' Ondanks dat het voor de wind gaat bij JVC Cuijk lijkt er aan het trainerschap van Kaiser bij JVC Cuijk een einde te komen. De reden is dat hoofdsponsor Hofmans aan het einde van dit seizoen stopt bij de Cuijkse ploeg en het salaris een te zware last wordt. Kaiser: "Het is iets wat ik niet begrijp. Ik heb geen absurde eisen, maar ik heb ook geen aanbieding gehad en er is over bedragen niet gesproken. Dus dat vind ik raar. Maar als er geen geld is dan houdt het op. Mochten ze ondertussen wel een geldschieter vinden dan kunnen we altijd tot elkaar komen zolang ik nog geen nieuwe club heb, want ik moet tenslotte ook door. Er spelen wel wat dingen, maar nog niets definitiefs.  De spelers willen me graag houden ze gaan naar verluidt aan crowdfunding doen om met te behouden" ,apt Kaiser naar deze redactie maar er zat een lach-icoontje bij. Zover bekend heeft JVC Cuijk ook nog geen andere trainer naar voren geschoven voor komend seizoen. Kaiser wist overigens te melden dat hij voor zondag nog vier twijfelgevallen had. "Het griepvirus heeft toegeslagen. Ik weet niet of ik die jongens zondag al in kan zetten. De vrijdagtraining zal dat uit moeten wijzen. Maar dat ze een volledige wedstrijd gaan spelen lijkt me van niet." 



Mark Westerlaken 'half jaartje in de parkeer modus' 

Bali in Indonesië
De training van afgelopen donderdag leverde geen noemenswaardige feitjes op. Geen absenties dus zondag is er voor het treffen met JVC Cuijk een ruime keuze. Ymanuel Hurkmans trainde aangepast mee, maar het goed met het Schijndelse talent. Hurkmans: "Ik voel mijn knie nog wel, maar het gaat vooruit." Terwijl een ieder al onder de warme douche stond trapte hij nog lang wat balletjes op een leeg doel. Mark Westerlaken gaat komend seizoen voorlopig stoppen. Zijn blessure kan dat volledig genezen en bovendien gaat hij zijn stage als fysiotherapeut afronden voor een half jaar op Bali in Indonesië. Blauw Geel'38 heeft zijn spelersgroep rond, althans de plaatsen die aangevuld moesten worden zijn daarin voorzien. Zondag wacht JVC Cuijk waar scheidsrechter Sander de Brito Roque uit Capelle aan de. IJssel om 14.30 uur fluit voor aanvang.

Video gesprek met Blauw Geel'38/Jumbo trainer Niels van Casteren 

Programma komend weekend Derde Divisie Zondag:
EVV-OJC Rosmalen 
Jong Vitesse-OFC
Blauw Geel´38/Jumbo-JVC Cuijk
De Meern-Hercules
Quick´20-UNA
ADO´20-Dongen
Quick´20-HBS
Jong De Graafschap-Westlandia
HSC´21-Be Quick 1887

Stand Derde Divisie Zondag
1.UNA 21-46
2.Jong Vitesse 23-46
3.JVC Cuijk 22-40
4.OFC 23-40
5.Quick 21-39
6.ADO'20 22-37
7.Blauw Geel'38/Jumbo 22-37
8.OJC Rosmalen 22-32
9.Dongen 22-32
10.EVV 22-27
11.Westlandia 22-27
12.Hercules 21-26
13.HSC'21 23-26
14.Jong De Graafschap 23-22
15.HBS 22-21
16.Be Quick 1887 22-19
17.Quick'20 22-19

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant