Afbeelding

De Leijgraaf sluit vestiging Uden, leerlingen naar Veghel

Onderwijs 3.375 keer gelezen

UDEN | ROC de Leijgraaf gaat met ingang van het nieuwe schooljaar 2018-2019 de locatie aan de Udenseweg in Uden verlaten. De opleidingen Autotechniek, Hout en Meubel verhuizen naar Veghel. Voor inburgering en de internationale schakelklas (ISK) gaat De Leijgraaf samen met de gemeente Uden op zoek naar een andere opleidingslocatie in Uden.

Met de verhuizing sluit De Leijgraaf aan bij de ambitie om samen met het voortgezet onderwijs en het lokale bedrijfsleven onderwijs te ontwikkelen. Ook haakt de school met deze stap in op de krimp in de regio. "We willen, bijvoorbeeld voor autotechniek, een doorlopende leerlijn creëren, waarbij leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs zo door kunnen schuiven vanuit het VMBO of de HAVO naar het MBO", vertelt Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur van De Leijgraaf. Hij vervolgt: "Bovendien zet de demografische krimp in regio de komende jaren nog verder door. Door nu te verhuizen spelen we ook in op die ontwikkeling."

Verhuizing
De opleidingen Autotechniek, Hout en Meubel worden vanaf het nieuwe schooljaar aangeboden aan de Muntelaar in Veghel. Medewerkers en studenten zijn al geïnformeerd over de op handen zijnde verhuizing, die ook gevolgen heeft voor deelnemers aan de cursussen inburgering en leerlingen van de internationale schakelklas. "Samen met de gemeente Uden gaan we op zoek naar een geschikte locatie waar we deze vormen van onderwijs kunnen aanbieden", aldus Van Summeren.
De locatie aan de Udenseweg in Uden wordt te koop gezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant