Heeswijk eert de overleden selectiespeler Joost van Beekveld
Heeswijk eert de overleden selectiespeler Joost van Beekveld Foto: Nico van Doorn

Rhode laat puntjes liggen tegen Emplina, Van der Boom scoort vijf maal voor EVVC

Voetbal 3.443 keer gelezen

Eigenlijk geen opvallende uitslagen deze week. Laten we zeggen dat het uitslagen zijn die kunnen. Alleen Volharding leek weer in het zadel, maar ging thuis op het eigen Soetendaal met 1-3 onderuit tegen Helvoirt. Rhode laat gehandicapt wat punten liggen, maar geen paniek de voorsprong is riant. Bij twee wedstrijden werd maar twee maal afgetrapt en bleef de score uit.

EVVC won met 5-0 van het bezoekende TGG. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-0 voor het team van De Zwaan. TGG raakt aangeslagen door de snelle goal in de zesde minuut onhoudbaar boven in het dak. De Bosschenaren kwamen niet meer in de wedstrijd voor. Bovendien bleken Bart Haerkens en Mark van de Ven solide invallers voor trainer Stephan Hesemans. De eindstand werd 5-0. U heeft nog de doelpuntenmakers van ons tegoed: vijf maal koning keizer Gerwin van der Boom. De titulatuur is maar geldig voor één zondag. Pim van der Doelen en Mark van Zoggel raakte ook nog paal en lat. Mooie middag voor de Vinkelse getrouwen en club.

Rhode – Emplina 0-0
Rhode wist zondag in de thuiswedstrijd tegen Emplina niet te scoren, de tegenstander raakte wel een paar keer de lat, maar ook zij kregen de bal niet in het doel gewerkt. Echt uitgesproken kansen waren er ook nauwelijks, dus de 0-0 was een logische uitslag.

BVV/Tim – Prinses Irene 0-0
Ook op De Vliert werd niet gescoord. Toch had Prinses Irene de beste kansen, maar ook het team van trainer William van der Steen was er een paar maal heel dichtbij. BVV kreeg alleen in de aanvang een kans, maar die ging teloor. Een bal werd in de slotfase nog van de Bossche lijn gekeerd en bleef het 0-0 waar BVV zich nog het meest gelukkig mag prijzen.

WSC – Erp 3-0
Erp verloor met 3-0 van WSC. Opnieuw haperde de doelpunten machine van de Erpenaren. De ploeg zakt verder weg en moet echt naar onderen gaan kijken.

Venhorst – Heeswijk 2-1
Op sportpark De Voskuilen in Venhorst mocht Heeswijk tegen het gelijknamige team aantreden na enkele weken verplichte rust vanwege het aanhoudende winterweer. De blauw-witten hadden vanwege het overlijden van selectiespeler Joost van Beekveld een ontzettend zware week achter de rug en middels de belangrijkste bijzaak in het leven probeerden ze de draad weer op te pakken, zo goed en kwaad als dat kan na zo'n trieste gebeurtenis. De openingsfase verliep rustig, waarbij Heeswijk het iets betere van het spel had. Venhorst was dreigend in de omschakeling, maar kansen beleven uit. Na 20 minuten spelen moest Heeswijk al met 10 spelers verder, toen Arjen Haast een rode kaart ontving voor een onschuldig lijkende schouderduw waarmee hij de bal afschermde voordat Thijs van Sleeuwen in de richting van Niek van Zutphen kon lopen. Tom van den Boogaard krulde de vrije trap naar 1-0. Na rust werd een voorzet voor het doel geslingerd en Van Dijke torende bij de 2e paal boven iedereen uit om de gelijkmaker binnen te knikken. Tien minuten voor tijd kende de scheidsrechter en strafschop toe aan de thuisclub, toen de bal na een corner bij het wegwerken van anderhalve meter afstand tegen de hand van Wesley Dekkers werd geschoten. Teun vd Putten maakte vanaf 11 meter geen fout, 2-1. Niet lang daarna werd Van Dijke nog een keer licht vastgehouden in de zestien meter van Venhorst, maar er volgde geen fluitje. Toen de referee twee minuten later wel floot voor een overtreding op het middenveld werd het cynische applausje van Van Dijke bestraft met geel, waardoor ook hij kon vertrekken aangezien het zijn 2e kaart van de middag was. Danny Aarts kopte uit een corner nog bijna de verdiende 2-2 binnen, al had Venhorst de wedstrijd in de counter ook al kunnen beslissen als ze wat nauwkeuriger met hun kansen omgegaan waren.

Margriet – SSS'18 1-4
Het Overloonse SSS'18 boekte in Oss een dikverdiende overwinning op Margriet. De zege kreeg na rust gestalte. SSS'18 had voor de pauze al het betere van het spel. Ondanks dat Margriet enkele mogelijkheden kreeg was de ploeg uit Overloon het gevaarlijkst. Uit de kansen wist alleen Koen Verlinden te scoren. Na de pauze trok Rick van Rodijnen de score gelijk. SSS'18 was niet geïmponeerd en na via Willem Kuenen de leiding. Thomas Botden en Koen van Bree gaven de overwinning meer glans. "We hebben verdiend gewonnen. Ook na de gelijkmaker raakten we niet uit balans", zegt de winnende trainer Ruud Vermeer.

Volharding ongelukkig onderuit
VIERLINGSBEEK – Volharding speelde een bewogen wedstrijd tegen Helvoirt, en ging met negen spelers onderuit. De ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen zag Wouter Evers met een rode kaart en Tom Kessels met twee gele kaarten vroegtijdig weggezonden worden. De Bekenaren speelden het laatste kwart met negen spelers uit. De stand was toen al 1-2 voor Helvoirt.
De gasten maakten voor rust een 1-0 achterstand (doelpunt Stan Duijkers) ongedaan. Uit twee vrije trappen bogen de bezorgers de achterstand om. Max Meijer voltrok twee keer dat vonnis.Volharding drong in de numerieke minderheid aan. Trainer Van der Coelen paste de strijdwijze aan naar 3-3-2 en bracht Helvoirt zo nu en dan in verlegenheid. Scoren deed Volharding niet. De bezoekers wel. Zij liepen nog uit naar 1-3 door een goal van Roel van Asseldonk.