De schoolkinderen gaan na de zomervakantie van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school.
De schoolkinderen gaan na de zomervakantie van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school.

Nieuwe schooltijden op de Bernadette

Onderwijs 2.508 keer gelezen

VEGHEL | Basisschool Bernadette, gelegen in hartje centrum van Veghel, heeft besloten om de schooltijden te veranderen met ingang van het nieuwe schooljaar. In goed overleg met de ouders, de medezeggenschapsraad (MR) en het complete schoolteam, is er voor gekozen om te gaan starten met een continu rooster van vijf gelijke dagen. Dat betekent dat de kinderen na de zomervakantie van maandag tot en met vrijdag naar school gaan van 8.30 uur tot 14.00 uur. Er wordt op school geluncht.

Raymond Stuart, directeur van de school, licht de besluitvorming toe: "Met de invoering van een nieuw schooltijdenrooster zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We hebben op zorgvuldige wijze de procedure doorlopen middels diverse overleggen, raadplegingen, informatieavond en tenslotte een stemming. Dat hoort bij het wijzigen van een dergelijk besluit, omdat het voor iedereen consequenties heeft", laat de directeur van de Veghelse basisscholen weten.

Functioneren
De respons op de stemming was groot. 91 procent deed mee en daarvan koos maar liefst 80 procent voor het 5-gelijke-dagenmodel. Dit betekent vijf dagen van 8.30 uur tot 14.00 uur. "Ons schoolteam heeft veel zin om met deze nieuwe schooltijden te gaan werken en het op een goede manier te laten functioneren. Alle voorbereidingen worden getroffen zodat we na de zomervakantie van start kunnen gaan", besluit Raymond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant