Wethouder Eus Witlox (R) maakte meteen een ritje op de duofiets.
Wethouder Eus Witlox (R) maakte meteen een ritje op de duofiets.

Samen op pad: Duofiets voor Van Coothhuis

Algemeen 1.363 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder van de gemeente Meierijstad Eus Witlox onthult op woensdag 14 maart om 14.30 uur bij Het van Coothhuis in Veghel een nieuwe duofiets. De duofiets is een populair vervoermiddel voor mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen maar er toch op uit willen. Fietsen met een familielid, vriend(-in) of vrijwilliger is met deze tweezits fiets mogelijk. Meierijstad beschikt nu over elf duofietsen.


"Bewegen is gezond. Gemeente Meierijstad heeft gezondheid als één van de speerpunten in haar beleid opgenomen. Wij stellen daarom graag de financie¨le middelen voor deze duofiets ter beschikking", vertelt Witlox. Met de duofiets kunnen meer inwoners van Meierijstad op de fiets de buitenlucht in, samen op pad. Witlox: "Vrijwilligers nemen bewoners mee op de fiets, die niet meer alleen op pad kunnen gaan. Ik wil ze heel graag persoonlijk bedanken voor hun inzet."

Van Coothhuis
Sylvia Schalken is zorgmanager van Het van Coothhuis: "Het van Coothhuis is ontzettend blij met het cadeau van de gemeente Meierijstad. Familieleden, medewerkers en vrijwilligers staan te popelen om met de bewoners een tochtje te gaan maken. Het van Coothhuis in Veghel is een kleinschalige woonvorm; een gezellig en veilig thuis voor 21 mensen met dementie." In Het van Coothhuis (Dagelijks leven) kunnen mensen met dementie wonen zoals thuis, in een mooie, vertrouwde omgeving, dichtbij familie en vrienden. 24 uur per dag krijgen ze individuele aandacht, begeleiding en zorg van een klein en hecht team van zorgprofessionals.

Voorwaarden
De duofiets kan gratis worden geleend door alle inwoners. Er is geen Wmo- of Wlz-indicatie nodig. Om er zeker van te zijn dat er een duofiets beschikbaar is, kan de fiets het beste van te voren worden gereserveerd. Er wordt dan ook afgesproken wanneer de duofiets wordt teruggebracht (maximaal twee aaneengesloten dagen te leen). De locaties waar de duofietsen staan, staan op: www.meierijstad.nl/duofiets.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant