Afbeelding

Bekende dansers en jong talent samen op hetzelfde podium

Kunst en cultuur 488 keer gelezen

VEGHEL | Ruim 140 jonge danstalenten uit de regio staan op vrijdag 16 maart om 19.30 uur op het podium van De Blauwe Kei in Veghel tijdens FestiDans De Show. Het is een show waarin de dansers, verdeeld over twaalf groepen, samen met enkele professionele dansers een voorstelling neerzetten.

Tijdens de voorstelling voert iedere groep één dans op. Aangezien de dansers van verschillende dansscholen afkomstig zijn, kan dit variëren van hiphop tot klassiek ballet. Daarnaast zijn er gastoptredens van het Veghelse hiphopduo 2Fusion en Denden Karadeniz (bekend van So You Think You Can Dance).

Danser Denden neemt ook plaats in de jury, samen met onder andere Gertien Bergstra (Dansgezelschap De Stilte). De jury geeft na ieder optreden van de twaalf dansgroepen live commentaar. Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en GTST) neemt voor de vierde keer de presentatie op zich.

FestiDans is een activiteit georganiseerd door Theater De Blauwe Kei, waarbij deelnemers professioneel begeleid worden in aanloop naar de eindshow. Zo volgden dansers tijdens FestiDans De Masterclass een hele dag diverse workshops van professionele dansers en bezochten ze in de nieuwe zaal van De Blauwe Kei een voorstelling van choreografe Isabelle Beernaert.

Kaarten voor FestiDans De Show kosten 8.50 euro en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl/festidans, telefonisch via 0413 - 342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant