Doorstapwandeling IVN Veghel

Algemeen 370 keer gelezen

VEGHEL | IVN Veghel organiseert op zondag 18 maart van 9.00 uur tot en met 14.00 uur een doorstapwandeling van ongeveer twintig kilometer.

Om 9.00 uur vertrekken de gidsen vanaf de parkeerplaats naast het gemeentehuis in Veghel. Rond 14.00 uur eindigt de wandeling op dezelfde plaats. Het dragen van goede wandelschoenen is zeker aan te raden. De wandeling gaat ook over onverharde wegen en graspaden. De wandeling is geschikt voor iedereen die circa 20 kilometer kan wandelen (gedeeltelijk met ongelijke ondergrond).

De wandeling start bij het gemeentehuis in het centrum van Veghel. Al snel laten de wandelaars via het beekdal van de Aa het centrum achter zich. Via de voormalige spoorlijn lopen ze richting Uden tot aan de Leijgraaf. Daarna gaat het langs de Leijgraaf richting Erp. Onderweg genieten ze van de natuur die nu voorzichtig aan het ontluiken is. Ook is er aandacht voor de door waterschap en gemeente aangelegde Ecologische Verbindings Zone en aanpassingen van de Aa en de Leijgraaf. Er wordt onderweg gestopt voor een koffiepauze (zelf meebrengen) en de lunch (zelf meebrengen). Met de weer opgedane energie wandelen de deelnemers via het Melven terug naar Veghel.

Zin om mee te gaan? Doe je wandelschoenen aan en zorg dat een rugzak bij je hebt met voldoende eten en drinken.

Het IVN heeft elke maand wel een publieksactiviteit, deze keer dus een doorstapwandeling van twintig kilometer.

Voor meer informatie neem contact op met F. Kalis: 0413 – 341348 of secretariaat@ivn-veghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant