Berdy Maertens-Stoof, Marco Verbruggen, Arie Romviel en Geert Kerkhof nemen de laatste dingetjes door.
Berdy Maertens-Stoof, Marco Verbruggen, Arie Romviel en Geert Kerkhof nemen de laatste dingetjes door.

'De Soos Eagle komt echt weer tot leven'

Algemeen 2.865 keer gelezen

VEGHEL | De Soos Eagle kende vorig jaar april een succesvolle reünie. Berdy Maertens-Stoof, Geert Kerkhof en Marco Verbruggen hebben alles rustig laten bezinken en zijn tot de conclusie gekomen dat de soos niet verloren mag gaan. Ze vroegen Arie Romviel van Marktzicht om mee te helpen. "Elke laatste vrijdag van de maand geven we in Marktzicht een feestje genaamd Eagles Return", vertelt Berdy opgetogen.

Tot op de dag van vandaag krijgt het drietal positieve en leuke reacties op de reünie in april 2017. "Het begon toch weer te kriebelen", vertelt Geert. "Ik weet zeker dat er animo voor Eagles Return is. Hoeveel vind ik lastig om te voorspellen. Dat kan 15 man zijn, maar ook 150. We wachten het in spanning af." De reünie was op de Noordkade. Nu is gekozen voor het iets knussere Marktzicht. Berdy legt uit waarom: "Op de Noordkade kun je niet alle laatste vrijdagen van de maand claimen. Bij Arie kon dat wel. We willen het initiatief wat structuur geven door het maandelijks terug te laten komen." Arie en zijn vrouw Hetty waren meteen enthousiast. "Ik vind het een hartstikke leuk idee. De organisatie zit vol energie dus ik heb er alle vertrouwen in", zegt hij.

'Groot geheim'
De tijd in de soos heeft veel betekend voor Berdy. "Het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn. Ik heb er bijvoorbeeld mijn man leren kennen. Het was een way of living voor ons allemaal", stelt Berdy. De Soos Eagle zat lange tijd op de plek waar nu de Aldi zit. Zonder twijfel de locatie waar de soos hoogtij vierde. Marco begint te lachen: "We hadden twee tanks van duizend liter bier. Dat is lange tijd een groot geheim geweest, omdat het eigenlijk niet mocht. Ook daarin waren we al vooruitstrevend."

Pareltjes
Marco hoopt dat er een heleboel mensen, die vroeger naar Soos Eagle gingen, afkomen op dit nieuwe initiatief. "Herinneringen ophalen, naar goede muziek luisteren en samen biertjes drinken. Ik zie het wel zitten. Ook als je niks met de soos hebt, ben je overigens welkom hoor." Geert vult aan: "Eigenlijk is het muzikale aspect de doorslaggevende factor geweest om er vol voor te gaan. We draaien muziek van vroeger en geven de liedjes ook de tijd. Dus niet allemaal korte versies", belooft hij. Er is ook ruimte voor onbekende pareltjes of 'vergeten' nummers. Arie is benieuwd of het aanslaat. "Ik denk zeker dat er animo voor is. De entree is gratis dus je kan ook gewoon even binnen wandelen."

Bandjes en gast-dj's
De eerste vier avonden van Eagles Return zijn op de vrijdagen 30 maart, 27 april, 25 mei en 29 juni. "Op 27 april (Koningsdag red.) hanteren we een speciaal programma. De gedraaide muziek is dan van Nederlandse makelij. Ook passen we iedere avond het meubilair aan en zorgen voor gepaste decoratie. De Soos Eagle komt echt weer tot leven", zegt Berdy. Na de eerste vier feestjes besluit de organisatie of er een vervolg komt. "Misschien wel met bandjes en gast-dj's. Wij hebben een hart voor de soos dus we hopen echt dat dit een succes wordt", besluit het viertal.

De Eagles Return avonden starten rond 21.00 uur en duren tot 02.00 uur. Marktzicht is al eerder open voor de liefhebbers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant