Loving is een waargebeurd verhaal.
Loving is een waargebeurd verhaal.

Aangrijpend drama over liefde en racisme

Algemeen 942 keer gelezen

VEGHEL | De film Loving is op maandag 19 maart te zien in het filmhuis van De Blauwe Kei in Veghel. Loving is een waargebeurd aangrijpend drama over liefde en racisme. Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw, vechten jaren voor het recht om samen te zijn. Lukt het ze om de grondwet van de Verenigde Staten te veranderen? De film Loving begint om 20.15 uur in de grote theaterzaal van De Blauwe Kei op de Noordkade.

Loving vertelt het waargebeurde verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de stad Virginia, die verliefd worden en in 1958 trouwen.
Na hun huwelijk moet het echtpaar maar liefst negen jaar lang vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen.

Hooggerechtshof
De enige reden voor dit alles is dat Richard een blanke man is en Mildred een zwarte vrouw. Hun rechtszaak Loving v. Virginia wordt helemaal tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten.
"Ruth Negga (Mildred) is terecht genomineerd voor een Oscar, maar ook Joel Edgerton (Richard) is echt fenomenaal", zo schrijft De Volkskrant.

Kaarten voor de film Loving zijn 8 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant