De Paddies: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek.
De Paddies: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek.

Irish folksongs van Lowland Paddies tijdens St. Patricksday

Algemeen 445 keer gelezen

VEGHEL | De Guinness staat zondag 18 maart om 15.00 uur weer op het vat van café De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Dezelfde middag is op meerdere locaties op de Noordkade Ierse muziek te beluisteren tijdens St. Patricksday at the CHV. Op het podium van de Afzakkerij staat dan de Lowland Paddies.

De Paddies spelen zowel de bekende als minder bekende Ierse instrumentale en gezongen nummers, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Het resultaat: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek. Er mag weer gedanst worden. De toegang is gratis.

Folkmuziek
Vijf jonge Nederlanders uit de omgeving van Bergen op Zoom die in hun tienerjaren verknocht raakten aan de Ierse folkmuziek. Dat zijn de Lowland Paddies. Deze muzieksoort spreekt veel mensen aan vanwege het geluid, ontstaan door Keltische toonladders en het gebruik van speciale instrumenten. Binnen het genre is van alles te vinden; van vlotte dansdeunen tot melancholische ballades. Wat in 2004 begon als onschuldig muzikaal experiment op de middelbare school, draaide uit op een succesvolle band met optredens op verschillende podia in binnen- en buitenland. In 2006 volgde een eerste, in de slaapkamer opgenomen, album dat inmiddels uitverkocht is.

Traditionele muziek
De Paddies spelen zowel de bekende als minder bekende Ierse instrumentale en gezongen nummers, met hier en daar een uitstapje naar de Scandinavische en Amerikaanse folk. Zelfs het Nederlandstalig repertoire duikt af en toe op. Het resultaat: een frisse en moderne benadering van traditionele muziek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant