Dit keer exposeert de 60-jarige Angela uit Drachten haar verzameling Jan, Jans en de kinderen.
Dit keer exposeert de 60-jarige Angela uit Drachten haar verzameling Jan, Jans en de kinderen.

Verzameling Jan, Jans en de kinderen op verzamelaarsbeurs

Algemeen 720 keer gelezen

VEGHEL | Stichting Verzamelbeurs Veghel houdt op zondag 18 maart een verzamelaarsbeurs met een expositie Jan, Jans en de kinderen in De Golfstroom gelegen aan de Witte de Withstraat 24 in Veghel-Zuid. Van 09.30 tot 12.30 uur zijn de deuren geopend.

Zondag 18 maart houdt Stichting Verzamelbeurs Veghel haar maandelijkse verzamelaarsbeurs. De verzamelaars kunnen hun hart ophalen, met het uitbreiden van hun verzameling door middel van uitwisseling van hun meegebrachte spulletjes en hun dubbele waren te ruil aan te bieden. De entree bedraagt 1 euro. Jeugd tot en met 12 jaar gratis.

'Niet-platte zaken'
Op deze verzamelaarsbeurs is ook weer een expositie te bezichtigen. Dit keer exposeert de 60-jarige Angela uit Drachten haar verzameling Jan, Jans en de kinderen. Op de leeftijd van 15 jaar kocht zij van haar zakgeld het eerste Jan, Jans en de kinderen stripboek deel 1 uit 1970. Nieuwe stripboeken werden steeds gekocht, net als de winter- en vakantieboeken. Op dit moment verzamelt zij al ruim 45 jaar alles over Jan, Jans en de kinderen. In mei 2012 heeft tekenaar Jan Kruis in Gouda een Kerstalbum voor Angela gesigneerd. Jan tekende er de Rode Kater in met een kerstkaarsje op zijn staart, omdat zij een kerstkindje is. Tot december 2013 werden alleen platte zaken (stripboeken) gekocht. Op die datum exposeerde Angela voor het eerst met Jan, Jans en de kinderen op een verzamelbeurs in Drachten. Angela realiseerde zich dat de expositie er met 'niet-platte zaken' aantrekkelijker uit zag, dus kocht zij op die verzamelbeurs drie mokken van doe-het-zelf winkel Fixet. Daarna is ze alle items gaan sparen.

Meer info op: www.verzamelbeursveghel.nl of via Marcel Bosch: 0413 – 367786 of mail: verzamelbeursveghel@onsbrabantnet.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant