Afbeelding

Indrukwekkende voorstelling in het Alzheimercafé

Algemeen 539 keer gelezen

VEGHEL | Vier acteurs uit de gemeente Laarbeek spelen hun voorstelling 'Zoeken' op dinsdag 20 maart in het Alzheimercafé in het Pieter Brueghelhuis in Veghel. Daarin spelen zij korte scenes uit het leven van een man met dementie. De deuren gaan open om 19.00 uur, de voorstelling begint om 19.30 uur.

De scenes zijn ontstaan door de vraag of het dorp of de stad waarin mensen met dementie wonen en leven dementievriendelijk is. Zijn de inwoners in staat om mensen met dementie een veilige omgeving te bieden? Met hun pakkende spel laten de acteurs zien wat iemand met dementie meemaakt in allerlei dagelijkse situaties.
De machteloosheid van de mantelzorgers komt goed tot uiting in de scenes met de buren en het gesprek tussen moeder en dochter.
Na de pauze gaan enkele beroepskrachten, die in hun werk te maken hebben met dementie, in gesprek met de mensen in de zaal. Uit eerdere reacties blijkt dat de gespeelde situaties niet overdreven zijn, maar echt gebeuren. De samenleving is nog niet goed ingespeeld op het herkennen van dementie en kan er nog lang niet altijd goed op reageren. De familie van mensen met dementie lopen tegen veel problemen aan en weten vaak niet waar ze de oplossing moeten zoeken. De bezoekers van het Alzheimercafé krijgen ook te horen waar zij terecht kunnen met hun vragen waar zij elke dag tegenaan lopen.

De toegang tot het Alzheimercafé is gratis.
Mensen die geen vervoer hebben, kunnen tijdens kantooruren bellen naar ONS welzijn op telefoonnummer 088-3742525.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant