FestiDans De Show (foto: Ad van de Graaf).
FestiDans De Show (foto: Ad van de Graaf).

Recordaantal bezoekers voor vijfde editie FestiDans De Show

Kunst en cultuur 601 keer gelezen

VEGHEL | De vijfde editie van FestiDans De Show vond op vrijdag 16 maart plaats in De Blauwe Kei op de Veghelse Noordkade. Het was een spetterende voorstelling, waarin ruim 140 jonge dansers uit de regio hun talent lieten zien. Met een recordaantal bezoekers (450), enthousiaste reacties van zowel deelnemers als publiek en inspirerende gastoptredens was de show een succes.

De show, gepresenteerd door Juvat Westendorp (bekend van So You Think You Can Dance en GTST), bestond uit optredens van twaalf dansgroepen uit de regio. Zij waren afkomstig van vijf verschillende dansscholen, namelijk Souplesse Sport & Dance (Erp), Sportcentrum Van den Oever (Sint-Oedenrode), Phoenix Cultuur (Veghel), Phoenix Cultuur (Schijndel), Turondo Dance (Schijndel) en Tiga Health & Sport (Boxtel). Deze diversiteit aan dansscholen zorgde voor een verrassende en uiteenlopende show waarin diverse dansstijlen voorbij kwamen. Zo genoot het publiek van breakdance en moderne dans, maar ook van hiphop en klassiek ballet.

Na ieder optreden werd er opbouwende feedback gegeven door een vierkoppige jury, bestaande uit Denden Karadeniz (bekend van SYTYCD), Gertien Bergstra (dansgezelschap De Stilte) en Huy Truong en Jowha van de Laak (die samen het Veghelse hiphopduo 2Fusion vormen). De dansen van de twaalf groepen werden afgewisseld met gastoptredens van Denden, 2Fusion en de dansgroep Mystical.

FestiDans De Show is de eindshow van een traject waarbij amateurdansers professioneel begeleid worden. Zo bezochten de deelnemers een professionele dansvoorstelling van choreografe Isabelle Beernaert en volgden zij tijdens FestiDans De Masterclass diverse workshops om zich voor te bereiden op de show.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant