Het convenant wordt getekend.
Het convenant wordt getekend.

'Makkelijker kunnen we het niet maken... wel leuker'

Algemeen 1.216 keer gelezen

VEGHEL | Het invullen van de digitale belastingaangifte is voor veel mensen een lastige klus. Bibliotheek Meierijstad heeft daarom de samenwerking opgezocht met het sociaal raadsliedenwerk van ONS Welzijn en de belastingservice van Wijnu Veghel. Samen organiseren zij vier Belastingcafés.

De drie partijen ondertekenden een samenwerkingsconvenant. Daarmee gaan zij een samenwerking aan voor de aangifteperiode, die loopt tot 1 mei.
Het doel is om zoveel mogelijk mensen zelfstandig hun belastingaangifte te laten doen. Wie daarbij hulp nodig heeft, kan terugvallen op de aanwezige vrijwilligers.

Zij adviseren de bezoeker ook om even goed naar de toeslagen te kijken.

Blij
Het eerste Belastingcafé werd gehouden op 16 maart. De eerste bezoeker stond al voor aanvang klaar met de nodige papieren. Omdat de Belastingdienst al veel vooraf heeft ingevuld, was ze eigenlijk zo klaar. De bezoekers waren blij met de hulp en de uitleg die ze kregen: daardoor kregen ze meer inzicht in het hoe en waarom van de details van de aangifte.

Op 30 maart, 6 april en 20 april zijn er nog Belastingcafés in de Bibliotheek Veghel, van 9.30 uur tot 12.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig.
Toch graag aanmelden of vragen? Neem dan contact op met de bibliotheek via: 0413-342705 of mail:
contactmeierijstad@nobb.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant