De panden, waaronder het voormalige postkantoor, staan soms al jaren leeg of vertonen achterstallig onderhoud.
De panden, waaronder het voormalige postkantoor, staan soms al jaren leeg of vertonen achterstallig onderhoud.

Gemeente wil aan westzijde Markt een 'enorme kwaliteitsslag' maken

Algemeen 4.732 keer gelezen

VEGHEL | Verschillende eigenaren van panden rond de Markt in Veghel ontwikkelen plannen voor een nieuwe invulling. Deze herontwikkeling kan een belangrijke bijdrage leveren aan de beoogde ruimtelijke kwaliteitsontwikkeling van de Markt.

De gemeenteraad van Veghel heeft in 2011 het Masterplan Veghel Centrum 2030 vastgesteld.  Dit plan is de rode draad voor een aantal concrete aanpassingen in het centrum van Veghel. Het Heilig Hartplein, Hoofd- en Hoogstraat zijn al aangepakt. Op dit moment krijgt de Markt een nieuw gezicht.

Er liggen plannen om het oude postkantoor te transformeren in 26 stijlvolle appartementen.

Hoger niveau
In het Masterplan is ook de ruimtelijke opgave opgenomen voor herontwikkeling van de 'Frisselsteinlocatie', dat is de driehoek westzijde Markt, Frisselsteinstraat en De Aa. Pandeigenaren aan de westzijde van de Markt hebben de bereidheid getoond om te verkopen aan ontwikkelaars of zelf te investeren. "Dat betekent dat zich nu een unieke kans voordoet om voor de Markt een enorme ruimtelijke kwaliteitsslag te maken. Die kans wilden we niet laten lopen. Het college heeft in november 2017 een ruimtelijk toetsingskader vastgesteld. Alle ruimtelijke verzoeken en plannen worden hieraan getoetst. Zo willen we de kwaliteit naar een hoger niveau tillen", aldus wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Eric van den Bogaard.
 
Bouwplannen
De panden, waaronder het voormalige postkantoor, staan soms al jaren leeg of vertonen achterstallig onderhoud. De aanpak van die panden zorgt voor een nieuwere, betere uitstraling van de Markt. Als de plannen tot realisatie komen, worden er woningen toegevoegd in de goedkope en middel dure koopsector.
Ook wordt er aan de Markt een doorgang gemaakt waardoor in de toekomst een ommetje langs de Aa, naar de Frisselsteinstraat mogelijk wordt. Met het ruimtelijk toetsingskader kan de gemeente de initiatiefnemers, die al geruime tijd bezig zijn met hun planontwikkeling, nu faciliteren. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant