Martijn van Loon zondag centraal naast Erik van Loon?
Martijn van Loon zondag centraal naast Erik van Loon? Foto Peter Kuijpers
+video

Periodestrijd zet Blauw Geel'38/Jumbo op scherp, winst op UNA knettert na

Voetbal 1.302 keer gelezen

VEGHEL – Een prima generale kun je de winst bij UNA voor de Veghelaren gerust noemen. De ploeg uit Zeelst-Veldhoven manifesteerde zich als team wel wat beter, maar het gaat tenslotte om de gescoorde doelpunten. Dissonant is de rode kaart die Desley Schilders kreeg te zien nadat hij de doorgebroken Nick Tielemans liet struikelen. Schilders mag zondag in Den Haag vanaf de zijkant toekijken.

Door: Peter Kuijpers

De derde uitzege op rij voor Blauw Geel'38 was het zondag in de winterkoude van Zeelst. Het oppermachtige UNA dat aanvankelijk deze competitie zege op zege stapelde leek met het in de nek hijgende Jong Vitesse uit te gaan maken wie promoveert naar de Tweede Divisie. De winterdip is echter toegeslagen in Zeelst en daar profiteerde Blauw Geel'38 met tien man na rust prima van. Zondag volgt de ontknoping van periode-2 bij Quick in Den Haag. De nek-aan-nek race met JVC Cuijk, dat lijkt te zijn herboren onder Ruud Kaiser, is de grootste kanshebber ondanks dat Blauw Geel'38 één doelpuntje meer heeft gescoord. Outsider is hier nog ADO'20 dat zondag niet speelt en voor deze periode nog in moet halen bij UNA. Maar die wedstrijd is alleen van belang als beiden, JVC Cuijk en Blauw Geel'38, verliezen. Zondag gaat het echt tussen JVC Cuijk en Blauw Geel'38. Be Quick is natuurlijk als tegenstander niet te vergelijken met de opponent voor JVC Cuijk zondag, het andere kwikkie, Quick'20, dat de metafoor van rode lantaarndrager met zich mee torst, is op papier een zwakkere tegenstander dan de Veghelaren voor de kiezen krijgen in Den Haag. Zondag kan dat best allemaal gelogenstraft worden en waarom ook niet.



Ruud Kaiser op papier een makkelijkere tegenstander

Gniffelen
Leuk die periode, maar de Veghelaren gniffelen veel meer van de winst op UNA, Een wedstrijd die door velen vooraf als verlies werd ingecalculeerd. Met 40 punten lijkt er geen vuiltje meer aan het zwerk voor de Veghelaren die alleen in theorie nog kunnen degraderen of voor nacompetitie in aanmerking kunnen komen. De doelstelling: handhaven en een middenmoot plek, dat is nu eigenlijk al een feit. Toegegeven dat er nog zware jongens op het programma staan zoals uit naar Jong Vitesse, ADO'20 en zondag naar Quick in Den Haag. De belangen van Quick liggen waarschijnlijk meer op periode drie waar al twee wedstrijden voor gespeeld zijn. De Hagenaars hebben een prima team wat vorig seizoen al bleek en manifesteerde zich van begin af aan boven in het linkerrijtje.

Oplossing
Bij Blauw Geel'38 de vraag wie Desley Schilders gaat vervangen. Bij het zien van het filmpje op de UNA-site is toch wel duidelijk dat de de rode kaart hoogst discutabel is. Kijk en overtuig uzelf en oordeel.  De meest logische oplossing zal zijn dat Martijn van Loon zondag aanschuift naast naamgenoot Erik van Loon in het hart van de Veghelse defensie. Misschien dat we dan weer het verhaal krijgen van te veel links of rechtspoten achterin, maar dat zijn zaken voor het technisch brein van de club. Zondag viel van Martijn van Loon in, dit gebeurde pas in de 70e minuut nadat eerste Mustafa Guler deze taak op zich nam na het wegvallen van Schilders. Niels van Casteren deed het anders en het gelijk is in dit geval aan de trainer die met drie punten terugkeerde uit Zeelst. Zondag heeft van Casteren nog twee absenties met de geschorste Schilders en de geblesseerde aanvoerder Mark Dobbelsteen.

Gesprek met Niels van Casteren na de donderdagtraining

Inhaal programma Derde Divisie zondag:
Quick-Blauw Geel´38/Jumbo 
OJC Rosmalen-Hercules
Dongen-HBS
JVC Cuijk-Quick´20.
Westlandia-EVV
Be Quick 1887-UNA.

Stand Derde Divisie Zondag
1.Jong Vitesse 25-52
2.UNA 23-47
3.JVC Cuijk 24-46
4.Quick 23-42
5.ADO'20 24-40
6.Blauw Geel'38/Jumbo 24-40
7.OFC 25-40
8.Dongen 24-38
9 OJC Rosmalen 24-35
10.HSC'21 25-32
11.Westlandia 24-30
12.Hercules 23-29
13.EVV 24-27
14.HBS 24-24
15.Be Quick 1887 24-22
16.Jong De Graafschap 25-22
17.De Meern 25-22
18.Quick'20 24-20

Stand periode-2
1 Blauw Geel'38/Jumbo 10-22 +10
2 JVC Cuijk 10-22 +9
3 ADO'20 10-19 +10 (halen later in bij UNA maar is alleen van belang als nummer 1+2 beiden verliezen zondag)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant