De winnaars van het Beachsoccertoernooi van afgelopen jaar.
De winnaars van het Beachsoccertoernooi van afgelopen jaar.

Beachevent Zand en Zo. kiest voor nieuwe opzet

Sport 1.632 keer gelezen

ERP | Zand en Zo. heeft besloten de opzet van het jaarlijkse beachevent op het Hertog Janplein in Erp te veranderen. Na zes succesvolle edities vindt de organisatie dat het evenement toe is aan vernieuwing. "Je moet jezelf opnieuw blijven uitvinden. Met deze verandering hopen we verder te groeien", aldus Bas van Helvoort namens de organisatie.

Zand en Zo. staat in de regio bekend als een gezellig evenement waar een weekend lang wordt gestreden, gelachen, gedronken en vooral veel lol wordt gemaakt. Bas is trots op wat zij als organisatie hebben bereikt. "We zijn begonnen omdat het ons leuk leek om te doen. Inmiddels is het een gerespecteerd evenement. De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid, zowel qua organisatie als qua deelnemers. Met de nieuwe opzet hopen wij dat Zand en Zo. een volgende stap kan maken."

De editie van 2017 kende iets meer dan 300 deelnemers. Het evenement richt zich op zowel het sportieve als het recreatieve met zand als de verbindende factor. Volgens Bas is die combinatie de sleutel tot het succes. "Het is bedoeld voor iedereen die houdt van een biertje en tegelijkertijd ook van een balletje trappen of meppen. Het is sportief en gezellig. Wij proberen alles tot in de puntjes te regelen en besteden veel aandacht aan de aankleding en uitstraling."

Voetvolley
De editie van 2018 is op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni. De vrijdag komt er dus bij. Bas: "Op vrijdagavond wordt voor het eerst het Zand en Zo. Bedrijventoernooi gehouden. Teams van Erpse bedrijven gaan de strijd met elkaar aan tijdens een potje voetvolley."
De opzet van het beachsoccer- en beachvolleybaltoernooi wordt gewijzigd. "Het voetbaltoernooi bestaat dit jaar uit een eendaags programma op zaterdag. In de ochtend voor de jeugd en vanaf een uurtje of 13.00 voor de senioren. Het volleybaltoernooi voor de dames begint ook op zaterdagmiddag. Zij strijden twee dagen lang om de felbegeerde Zand en Zo. trofee."

Volleybaltoernooi voor heren
Op zondag wordt er voor de heren ook een volleybaltoernooi georganiseerd. "We hebben veel verzoeken binnen gekregen om ook voor de mannen een beachvolleybaltoernooi op touw te zetten. Twee dagen voetballen vonden veel deelnemers wat aan de lange kant. Het volleybaltoernooi voor de heren is een apart toernooi", besluit Bas.
De inschrijving start op vrijdag 20 april. Meer informatie op: www.zandenzo-erp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant