De collectie wordt geëxposeerd in een speciaal daarvoor gebouwde wandvitrine
De collectie wordt geëxposeerd in een speciaal daarvoor gebouwde wandvitrine

Opening expositie zoutverglaasde keramiek

Kunst en cultuur 497 keer gelezen

VEGHEL | In de entreehal van de Cultuurfabriek op de Noordkade wordt op woensdag 28 maart om 14.00 uur de expositie van de collectie zoutverglaasde keramiek van Jan van Houdt geopend. De collectie bestaat uit internationale topstukken van tweehonderd keramische kunstwerken, gemaakt door ruim vijftig hedendaagse kunstenaars uit heel Europa.

Deze bijzondere collectie van keramisch werk is door wijlen Jan van Houdt opgebouwd in een periode van ongeveer 25 jaar, vanaf eind jaren '70. De collectie geeft een beeld van de ontwikkelingen op het gebied van zoutstook.

De expositie wordt geopend door Barbara Brouwer van Phoenix Cultuur en Sander van Houdt, de zoon van Jan van Houdt. Iedereen is van harte welkom om bij deze opening aanwezig te zijn. De collectie wordt permanent geëxposeerd in een speciaal daarvoor gebouwde wandvitrine in de entreehal van de Cultuurfabriek. Een deel van de vitrine is ingericht voor wisselende exposities van de werkstukken gemaakt door de cursisten van de zoutwerkgroep onder leiding van Bernadette Stokwielder. De wandvitrine is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Pieter Brueghel, Stichting CHV, Phoenix Cultuur en Frenk van Mulukom.

De gehele collectie is vanaf 28 maart te bewonderen op de Noordkade tijdens openingstijden. Kijk voor meer info over de specifieke zoutstookworkshops en cursussen op: www.phoenixcultuur.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant