De prijzen worden ook dit jaar weer uitgereikt door wethouder Coby van der Pas.
De prijzen worden ook dit jaar weer uitgereikt door wethouder Coby van der Pas.
+ genomineerden

Laatste Veghelse Sport Awards in huidige opzet

Sport 2.295 keer gelezen

VEGHEL | De Sport Awards Veghel worden woensdag 28 maart voor het laatst in deze opzet uitgereikt. Volgend jaar is er een Meierijstad brede sport awards. Hoe dit wordt ingevuld is nog niet bekend. De Veghelse sportkampioenen worden komende woensdag in de nieuwe theaterzaal van De Blauwe Kei op de Noordkade gehuldigd door wethouder Coby van der Pas.

Meierijstad kan trots zijn op vele Veghelse kampioenen die op nationaal niveau sportprestaties neerzetten. Zelfs op Europees en wereldniveau gaan namen van sporters uit Veghel de boeken in. Het idee achter de Veghelse Sport Awards is om niet alleen de kampioenen in de schijnwerpers te zetten, maar verder te kijken dan de eerste prijs. Zo is er een Sportstimuleringsprijs en wordt er ieder jaar een Sportvrijwilliger van het Jaar gekozen.

De winnaars van 2016 samen op de foto.

De winnaars van een award moeten lid zijn van een vereniging, club of bond die is aangesloten bij het NOC*NSF.
De kampioenen uit de kern Veghel die op nationaal niveau of hoger een titel hebben veroverd worden komende woensdag ook in het zonnetje gezet.

De genomineerden sportkanjers van 2017 zijn:

Sporttalent
Bibi van de Avoird is keepster van Geel-Zwart meisjes B1. Op de velden van HC Den Bosch won zij dit jaar de landelijke shoot-out competitie, nadat ze eerst de beste van Geel-Zwart was geworden en zich via een voorronde in Tilburg wist te plaatsten voor de finale in Den Bosch.

Willem den Dekker voetbalt nog voor RKVV Erp, maar vertrekt op het einde van het seizoen naar Gemert. Naar verluidt waren ook Blauw Geel en UDI in de markt voor de talentvolle Erpenaar. Willem is een echte liefhebber die er alles aan doet om er het maximale uit te halen.

Sportvrijwilliger
Yvette Roosjen van vvSkunk is van alle markten thuis. Haar lijst met verdiensten is eindeloos en Skunk is super blij met de inzet en kennis van Yvette. Ze is altijd enthousiast en zit boordevol nieuwe ideeën.

Karin van de Crommert is de drijvende kracht achter de Veghelse turnvereniging GTV Educa. Ze is hoofdtrainer, maar regelt bijvoorbeeld ook al jaren de instuif, het jaarfeest de clubkampioenschappen en de niveaudagen. Karin is een onmisbare kracht voor Educa.

Jet Verbruggen is al járen met hart en ziel actief voor de Korfrakkers. Op de vraag of ze iets voor de Erpse korfballers wil doen, antwoordt ze steevast 'ja'. Ze zegt dat ze het wat rustiger aan gaat doen, maar daar geloven ze in Erp helemaal niks van.

Sporter met een beperking
Rik Scheenloop zit in het G-team van basketbalvereniging Attacus. Rik is een lieve, vriendelijke en rustige jongen die zichzelf nooit op de voorgrond zet. Toch is het wel iemand die zijn teamgenoten te hulp schiet als zij iets niet begrijpen.

Ricky Huggers is lid van handboogvereniging De Rozenjagers uit Eerde. Ricky zit in een rolstoel, maar dat deert haar niets. "Wij hebben grote bewondering voor Ricky", laten ze bij De Rozenjagers weten.

Sporter van het Jaar
Veghelaar Glenn van Berlo maakt momenteel carrière als karter. Hij reed in 2017 zo sterkt dat hij dit jaar uitkomt voor het fabrieksteam van Zanardi. De karter uit Veghel tekende een contract voor één jaar en zet daarmee de volgende stap op weg naar de top in zijn jonge, maar succesvolle carrière.

Wim Ketelaars heeft een uitzonderlijke prestatie geleverd door de derde prijs te veroveren bij de 30 kilometer vrije stijl tijdens de Worldloppet 'Bieg Piastow' in Polen. Een Worldloppet is een langlaufmarathon van wereldformaat, met duizenden deelnemers en met concurrentie vanuit de hele wereld. Wim is dag in dag uit bezig met zijn sport.

Geheim
In het lijstje ontbreken de categorieën Sportploeg van het Jaar 2017 en de Sportstimuleringsprijs. Deze worden echter wel uitgereikt. "Over beide winnaars bestaat geen enkele twijfel. Zowel de Sportploeg als de Stimuleringsprijs kent één overduidelijke winnaar. Woensdag wordt bekend wie er met de eer gaat strijken", zo laat de jury mysterieus weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant