Aanval van Dreamfield Dolphins Foto Peter Kuijpers
+audio

Knalstart van Attacus sneuvelt in tweede helft

Sport 631 keer gelezen

VEGHEL – Winnen met negen punten verschil om de final four te halen. Dat was vooraf de opdracht in het duel met de Dreamfields Dolphins uit Bemmel. Het leek met een 41-31 voorsprong met rust mogelijk te zijn. In de twee kwarts na rust zakte thuisclub Attacus ver weg en werd er uiteindelijk met 67-76 verloren. Wel negen punten verschil echter in  het voordeel van de bezoeker uit Bemmel. De grootste klap van de bezoekers kwam in het derde kwart wat met 11-28 werd afgesloten.  Kwartstanden: 28-16,13-15. 11-28 en  15-17

Bij Attacus is coach Peter van Esch inmiddels vervangen door voormalig speler Joost van der Geest. Bestuurslid Berry Tomas: "Dat is in goed overleg gebeurd, dus geen vechtscheiding. Peter zou vanavond komen kijken dat zegt voldoende. De klik was er niet en dan moet je deze besluiten helaas nemen."  De Dolphins opende met 0-4, maar het Veghelse antwoord liet niet lang op zich wachten en liepen uit via 12-12 naar uiteindelijk 28-16 waar Thijs Dijksterhuis in de slotseconden nog raak schoot. Bart van der Horst zijn P-tjes liepen al snel op. Het kleeft een beetje aan de sterspeler van de Veghelaren. Toch liep Attacus weer uit al hielden de Bemellaren het verschil op tien met de rust: 41-31.

Joost van der Geest legt het uit in een time out

Nederlaag
In de tweede helft kakte Attacus ineen. De scores vielen niet meer en het noodgedwongen gedoseerd brengen van Van der Horst was merkbaar. Dreamfields Dolphins had bovendien de 'nare' eigenschap door, in tegenstelling voor rust, plots alles  raak te mikken. Kay Tholen streed dapper maar het was niet zijn avond. Het plots swingende Dolphins kwam langs en over Attacus. Bij aanvang van het laatste kwart stond het 52-59 en tekende de nederlaag zich alvast af. De kopjes gingen hangen en de overtuiging ontbrak. Nog kort leefde de Veghelaren op en kwam terug tot drie punten, maar een korte inspanning van de Dolphins bracht de score uiteindelijk naar 67-76.

Peter Kuijpers in gesprek met bestuurslid Berry Tomas en coach Joost van der Geest